#ALLROMANIA: Povestea din spatele grupului Ploiești Running Club

Povesteam aici despre cât de important este să nu alergi singur. Faptul că ai alături de tine alţi oameni cu care să îţi desfăşori antrenamentele te ajută să fii mai fericit şi să fii mai puţin stresat. De asta opţiunea perfectă este de a te alătura unei comunităţi de running.

Noi vom porni într-o călătorie virtuală prin ţară, vom descoperi şi vom vorbi despre comunităţile de alergători cu care poţi ieşi la antrenamente. Prin iniţiativa #ALLROMANIA ne propunem să aducem running crew-urile din România împreună şi să avem un impact social cât mai mare prin promovarea activităţilor de running.

Comunitatea de alergare Ploiești Running Club – PRC a luat naștere din dorința de a reuni oamenii pasionați de alergare din Ploiești și de a stabili un punct de întâlnire pentru aceștia. Fenomenul alergării a căpătat amploare în ultima perioadă în orașul lor, așa că o mână de oameni s-au gândit că ar fi fain să existe o comunitate locală de running, care să îi conecteze pe cât mai mulți dintre ei, dar să-i și ajute pe cei aflați la început de drum.

Fondatorii acestui grup sunt toți oameni pasionați de alergare, care participă la competiții și care aleargă individual sau alături de prieteni, și care și-au dorit să facă parte dintr-o “familie de alergători”.

Au început cu alegerea numelui, după care au setat prima întâlnire pe 19 mai 2019. Numărul participanților la eveniment a fost mai mare decât s-au așteptat: “de la început lucrurile au mers foarte bine și asta ne-a motivat”. Acum grupul crește și devine mai închegat de la o săptămână la cealaltă.

Participanților le place atmosfera, iar fondatorii se bucură să vadă cum ideea lor prinde contur. Totul a pornit de la cultura grupurilor de alergare care a început să se dezvolte la nivel național. Iar pentru că admiră foarte mult “ideea de camaraderie, de feeling comun, de spirit de echipă”, au vrut să pună și ei bazele unui astfel de grup.

Povestind despre ideea de comunitate, ei ajung la concluzia că “fiecare comunitate de alergare înseamnă mult mai mult decât câțiva alergători care fac sport împreună”. Tocmai de aceea ei și-au propus să creeze un anumit spirit și să contureze o filosofie comună – așa cum au văzut la grupurile mari de alergare din afară.

Ce vor ei să însemne comunitatea Ploiești Running Club? “Comunitatea va avea povestea sa, «spiritul» său, dar va reprezenta și povestea fiecărui alergător care va alerga sub sigla PRC – evoluția lui în alergare, cursele lui, amintirile lui, de la momentele de «strâns din dinți», până la cele de fericire”.

În spatele acestui club se află trei alergători: Lelia, Ciprian și Albert. Își împart sarcinile și se ocupă împreună de coordonarea paginii de Facebook, de antrenamente și de fotografii. De asemenea, aleargă cu fiecare grup, atât cu începătorii, cât și cu avansații. Cu toate astea, chiar dacă există coordonare și aspecte organizatorice stabilite de ei, își doresc ca fiecare membru al comunității să se implice. Cu alte cuvinte, nu vor ca echipa să depindă exclusiv de una sau mai multe persoane.

Alergările lor sunt organizate în prezent în Parcul Municipal Ploiești, dar își propun să înceapă să alerge și pe străzile orașului. Antrenamentele cuprind atât o parte de încălzire, cât și una stretching după alergare. Pe lângă asta, le oferă sfaturi participanților și poartă discuții despre nutriție și echipament: “ajută experiența acumulată de noi în timp, dar și faptul că Albert este instructor de fitness”.

Reacția celor din jur, chiar și a celor care nu au legătură cu alergarea, a fost una pozitivă încă de la început. Oamenii le zâmbesc, îi încurajează, iar acesta este un lucru care îi entuziasmează pe fondatori.

Pentru viitor și-au propus să aducă alături de ei parteneri locali, alte ONG-uri, organizații locale, și, de ce nu, autorități locale, care să îi ajute la organizarea evenimentelor de alergare. În plus, vor să diversifice cât mai mult antrenamentele, să organizeze deplasări comune la cursele de alergare și să pună bazele unor evenimente de socializare, la care să se discute se despre alergare, nutriție sau echipamente.

Nu în ultimul rând, Ploiești Running Club se va implica, pe viitor, în susținerea unor cauze locale, în participarea la activități sociale sau ecologice, pe scurt, în viața comunității.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu