Antrenamentele pentru maraton ajută la întinerirea vaselor de sânge

Relația dintre alergare și sănătatea inimii este una simplă: cu cât faci mai multe exerciții fizice, cu atât inima ta este una mai sănătoasă. Până în prezent, cercetătorii au demonstrat că alergarea ajută la întărirea arterelor, iar placa formată pe acestea este mai stabilă și mai puțin predispusă la rupere (lucru care ar putea cauza blocaje și care ar putea duce la atacuri de cord) în cazul alergătorilor, decât în cazul sedentarilor.

Potrivit unui studiu preliminar prezentat la EuroCMR 2019, un congres științific al Societății Europene de Cardiologie, acum există mai multe dovezi în favoarea beneficiilor alergării pentru sănătatea inimii. Cercetătorii au descoperit recent că antrenamentele pentru alergarea primul maraton pot aduce beneficii sănătății vaselor de sânge.

Acest tip de antrenamente au ajutat la scăderea rigidității arterelor, echivalentul întineririi sistemului cardio- vascular cu o medie de aproximativ patru ani. De asemenea, a fost observată scăderea tensiunii sistolice arteriale cu 4 mmHg, lucru care poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu aproximativ 10% pe parcursul vieții.

Detalii complete despre acest studiu pot fi citite aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu