Cele mai faine documentare de sport pe care le-am descoperit în 2019

Povesteam luna trecută despre cât de mult îmi place să mă uit la filme și seriale și cum am descoperit care au la bază tema sportului.

Tot atunci am primit o serie de recomandări de la câțiva alergători din comunitatea 321sport, dar și de la alți prieteni, pe care am zis să le pun cap la cap și să le dau la rândul meu mai departe.

Așadar, mai jos avem o nouă serie de documentare cu și despre sport pe care să le vezi într-un moment de relaxare.
  • Losers (2019)

Un documentar care aduce în discuție gestionarea eșecului într-o societate în care câștigul înseamnă totul. Această serie pune în perspectivă transformarea agoniei unei înfrângeri de către fiecare sportiv în parte. În total sunt opt episoade, iar poveștile sunt dintre cele mai diverse: de la box, la patinaj artistic și curse de anduranță prin deșert,  până la golf și curling.

  • Icarus (2017)

Documentarul câștigător al premiul Oscar în 2018 spune povestea lui Bryan, un ciclist care încearcă să descopere adevărul despre dopajul în sport. În momentul în care se întâlnește cu un om de știință rus, toată povestea lui se transformă dintr-un experiment personal într-un thriller geopolitic.

  • Summits of my life: A fine line (2012)

Summits of my life reprezintă proiectul personal al lui Kilian Jornet, în care, timp de cinci ani, a călătorit pe unele dintre cele mai importante vârfuri ale planetei pentru a încerca să stabilească cel mai rapid timp de ascensiune și coborâre.

În cadrul acestui film este surprinsă una dintre aceste experiențe, în care un grup de sportivi acceptă provocarea de a seta un record de viteză în timp ce încearcă să își găsească fericirea.

Filmul poate fi vizionat aici, iar aici poate fi urmărită întreaga serie.

  • Free Solo (2018)

Documentarul spune povestea lui Alex Honnold, un tip care își dorește să fie prima persoană ce a urcat vreodată pe El Capitan singur și fără frânghii, hamuri sau alte echipamente de protecție. Această formațiune verticală de stânci este situată în Parcul Național Yosemite și este un obiectiv popular pentru alpiniști.

Tu ce documentar interesant despre lumea sportului ai urmărit în ultima vreme?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu