#ALLROMANIA: Povestea din spatele Fitness Tribe Sfântu Gheorghe

Povesteam despre cât de important este să nu alergi singur. Faptul că ai alături de tine alţi oameni cu care să îţi desfăşori antrenamentele te ajută să fii mai fericit şi să fii mai puţin stresat. De asta opţiunea perfectă este de a te alătura unei comunităţi de running.

Noi vom porni într-o călătorie virtuală prin ţară, vom descoperi şi vom vorbi despre comunităţile de alergători cu care poţi ieşi la antrenamente. Prin iniţiativa #ALLROMANIA ne propunem să aducem running crew-urile din România împreună şi să avem un impact social cât mai mare prin promovarea activităţilor de running.

Csanád Birtalan s-a apucat de alergare în 2013, atunci când locuia în Dubai. Tot acolo a început să alerge alături de două comunități și să fie membru activ al NRC și R4AP (Run for a Purpose). În 2015 s-a întors acasă, în Sfântu Gheorghe, și își dorea să continue tradiția – să fie parte a unei comunități de running. Dar nu a găsit nimic potrivit: “ori nu prea era pe la noi, ori ce era, era pentru cei mai avansați”.

De-a lungul timpului au existat mai multe încercări eșuate de a forma o comunitate în jurul alergării, deoarece el își dorea foarte mult să scoată alergătorii din incinta stadionului. Își dorea antrenamente cât mai diverse, care să nu fie condiționate de un spațiu. Mai mult, voia ca un număr mare de persoane să înceapă să practice acest sport prin oraș.

În 2017, undeva pe la începutul lunii mai, Csanád a postat pe o rețea de socializare că organizează o alergare cu două rute: una mai scurtă și una mai lungă. Atunci s-au adunat 5-6 persoane, iar, odată cu trecerea timpului, numărul de alergători a crescut de la eveniment la eveniment.

Acum se organizează mai multe tipuri de alergări, iar lucrul cel mai important este acela că evenimentele sunt constante. De luni până vineri se țin alergări matinale, de la 6 dimineața, sâmbăta se organizează una prin oraș, iar duminica una de trail. Așadar, în funcție de program, fiecare își poate găsi alergarea “perfectă”.

Alergările matinale au luat naștere în data de 26 martie 2018, atunci când au lansat #mindenreggel6 #alergamdela6, eveniment coordonat de Domokos Szocs. Această acțiune se bucură de un succes enorm. Dacă la început erau unul sau doi alergători, acum nu există dimineață fără 15-20 de participanți.

Se mai organizează și alergări după-amiaza, care sunt anunțate doar pe grupul de Facebook, la care oamenii participă în număr la fel de mare.

Alergările de sâmbătă, cele care se țin de la 8 dimineața, aduc laolaltă tot între 15 și 20 de participanți. Ele sunt împărțite în trei grupe: una avansată, una de alergare lejeră și una pentru cei care sunt total începători (cu antrenament de tip de la 0 la 5k).

Fiecare eveniment de alergare este coordonat de altcineva, iar, în plus, Fitness Tribe organizează și ture de ciclism, precum Cycle to Work, care promoveaza folosirea biciletei ca și mijloc de transport sau Sugas24H, o cursă de anduranță cu bicla pe care o vor ține în data de 24 august 2019.

Legat de alergare, în fiecare an își propun să participe împreună la o competiție din străinătate. Spre exemplu, anul acesta nouă alergători ai Fitness Tribe au alergat împreună la Maratonul din Praga.

Dacă la început grupul nu era unul organizat, acum au în spate și o formă juridică de tip asociație, la conducerea căreia se află nouă persoane. Anul acesta ei vor colabora cu Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna și vor organiza Visit Covasna Marathon (22 septembrie 2019).

Dacă ai drum prin Sfântu Gheorghe trebuie neapărat să ieși la o alergare alături de Fitness Tribe!

1 comentariu. Leave new

 • GHEORGHE DOREL BANU
  mai 14, 2019 2:09 PM

  Alerg din august 2018.
  Alergam singur dimineata la 6 ,30 pana in ziua cand m am alăturat evenimentului ALERGAmdela6.
  Multumesc
  Felicitări fitness tribe

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu