Simți că nu mai ai energie peste zi? Zahărul nu te ajută!

Știm cu toții ce înseamnă să te simți lipsit de energie fix în mijlocul zilei și să nu ai chef de nimic. Iar atunci primul instinct este acela de a mânca ceva dulce ca să-ți recapeți puterile. Ei bine, cercetătorii au demonstrat că zahărul nu este o soluție!

O nouă analiză publicată în Neuroscience & Biobehavioral Reviews demonstrează că obiceiul de a mânca alimente pe bază de zahăr nu ajută deloc în cazul stărilor de oboseală. Cercetătorii au colectat date de la 31 de studii realizate pe un eșantion de aproximativ 1300 de adulți. Ei au examinat efectul alimentelor zaharoase și al băuturilor îndulcite asupra stării generale a unei persoane, a stării de vigilență, precum și a nivelului de oboseală.

Ei au luat în calcul diferite perioade de timp după masă, inclusiv în prima jumătate de oră, și au constatat că zahărul nu a dus la nici o îmbunătățire a dispoziției sau a vigilenței. Mai mult, starea de oboseală a crescut la o oră după consumul de zahăr. Detalii suplimentare aici.

Așadar, dacă ai nevoie de puțin mai multă energie peste zi, tot ce trebuie să faci este să te ridici de pe scaun și să faci o  scurtă plimbare, o demonstrează un alt studiu realizat în 2016. De asemenea, poți face și o serie scurtă de exerciții pentru înviorare.

Atenție: Rezultatele acestui studiu nu se aplică în cazul în care tocmai ai terminat un antrenament de lungă durată. Atunci sunt recomandate alimentele pe bază de carbohidrați, electroliți și cafeină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu