#RunningCulture: La 99 de ani aleargă curse de 5k pe Muntele Washington

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

George Etzweiler este o inspirație atât pentru oamenii din comunitatea lui, cât și pentru noi, cei care îi urmărim povestea de peste ocean. La vârsta de 99 de ani, acest alergător din Statele Unite participă anual la o cursă de 5 kilometri pe Muntele Washington.

Prima dată când a luat startul competiției din New Hampshire a fost în 1989, atunci când avea 69 de ani. De atunci a mai participat de încă 12 ori, iar anul acesta s-a înscris pentru o nouă alergare. Spune despre el că pur și simplu îi place să facă asta și mai ales că se bucură de faptul că este o competiție montană.

În 2018 el a fost cel mai în vârstă alergător al cursei și a parcurs traseul alături de nepotul sau și alți doi antrenori. Deși spune că i-a fost greu, după ce a trecut de porțiunea cea mai grea, după ce a mâncat o banană și a băut niște suc de portocale, a decis că nu vrea să se oprească.

Ceea ce face George reprezintă un model de ambiție și determinare, plus dragoste față de natură. Dacă a ajuns până aici, americanul spune că nu se va lăsa și că va alerga în continuare până la 100 de ani. Mai mult, el este cel mai bătrân alergător dintr-un grup de vârstnici organizați ca o echipă de ștafetă pentru o competiție de 80 de km. Povestea pe larg a lui George și a echipei din care face parte poate fi citită aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu