#RunningCulture: My Blood Is Gold – O lecție de solidaritate și implicare socială

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Unul dintre aspectele super importante legate de comunități este acela că oamenii se motivează unii pe alții să facă lucruri frumoase. Pentru 321sport a devenit deja o tradiție să meargă în gașcă pentru a dona sânge, iar asta s-a întâmplat și la începutul acestei săptămâni. Ne-am văzut la Centrul de Transfuzie Sanguină București și am dat mai departe sângele nostru de sportivi pentru a ajuta la salvarea unor vieți!

Adesea am spus că pentru noi #RunningCulture nu înseamnă doar numărul de kilometri alergați, ci și impactul social pe care îl putem avea asupra societății datorită oamenilor frumoși pe care i-am strâns în jurul nostru!

Încă din 2015 sângele nostru salvează vieți, iar anul acesta ne-am bucurat că am putut premia la nivel simbolic implicarea alergătorilor din comunitatea noastră. Fiecare dintre cei care a venit la donare alături de noi a  primit cea mai importantă medalie: My Blood Is Gold! Este vorba despre un tricou care spune o poveste despre solidaritate, implicare socială și spiritul unei comunități care schimbă vieți, un tricou pe care îl vom purta cu mândrie mult timp de acum înainte.

Le mulțumim din suflet tuturor donatorilor și celor care ne-au ajutat să producem tricourile, celor care au adus fructe și dulciuri post-donare și celor care ne-au susținut în tot acest proces! Te invităm și pe tine să mergi la donare de sânge (alături de noi la următoarele acțiuni sau pe cont propriu) pentru că asta ajută la salvarea unor vieți!

Mai jos sunt portretele “eroilor noștri” care au primit medalia My Blood Is Gold:

Anca Faca

*

Lucian Marin: “Am început să donez atunci când bunica mea era în spital și doctorii au condiționat intrarea în operație de un număr de donări de sânge. Am rezolvat imediat cu ajutorul unor prieteni apropiați și a unor verișori, dar nu am putut să-mi imaginez prin ce poate trece o persoană care nu are pe cineva care să se mobilizeze și să strângă 3, 4 sau chiar 5 oameni care să doneze pentru ea. Este foarte trist, dar sper că acest lucru se va schimba. De aceea mi-am propus să donez constant și să încerc să-i conving pe toți cunoscuții, prietenii și familia să meargă și să doneze.”

*

Mihaela Sandu: “Pentru că pot ajuta și pot da o nouă șansă la viață cuiva.”

*

Răzvan Contescu: “Pentru mine donarea înseamnă șansa la o viață mai bună a celor care au nevoie sau chiar simplu, la VIAȚĂ. Vă îndemn pe toți să donați, mai ales că este benefic și pentru organism, iar ca bonus vă veți simți mai bine că ați făcut o faptă bună.”

*

Monica Nidelea: “Donez pentru a aduce speranță într-o inimă care suferă. Mulțumesc 321sport și în special lui Radu pentru că mi-a arătat această cale!”

*

Magda Ionescu: “Acum mulți ani cineva din familia mea a avut nevoie de sânge și atunci mi-am propus să fac lucrul ăsta, să donez. Am venit cu 321 sport de drag.”

*

Andreea Chira: “Faptul ca sângele meu poate salva vieți m-a determinat să-mi înving teama și să vin la prima mea donare alături de gașca 321sport. E sănătos să faci un om sănătos!”

*

Monica Gerasimou: “Am donat prima oară în august 2016 când avea nevoie urgentă o cunoștință. Următoarele donări le-am făcut împreună cu gașca 321sport pentru că pot dona, îmi face bine organismului și pentru că este mare nevoie de așa ceva. Mă simt foarte bine și fericită știind că cineva va fi salvat cu sângele meu.”

*

Cristi Șotropa

*

Radu Restivan

*

Daniel Sandu: “Donez sânge pentru că pot și pentru că mă simt bine!”

*

Sorin Dosinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu