Activitățile fizice regulate reduc riscurile date de statul prelungit pe scaun

Te numeri printre cei care petrec mult timp stând pe scaun? Ei bine faci parte din majoritate! Adulții stau în medie 6,5 ore pe zi pe scaun. Mai mult, în cea mai mare parte din timp aceștia se află în fața unui ecran: “65% dintre adulți, 59% dintre adolescenți și 62% dintre copii petrec cel puțin două ore pe zi în fața televizorului sau vizionând videoclipuri pe un dispozitiv electronic”.

În perioada 2003-2016 s-a constatat faptul că timpul sedentar datorat computerelor a crescut în rândul adulților, iar aceste tendințe sunt din ce în ce mai îngrijorătoare (după cum putem citi aici).

Un studiu publicat recent demonstrează că cei care stau mai mult de 6 ore pe zi pot contracara efectele negative ale acestui obicei prin exerciții regulate. În jur de 150 de minute de activitate fizică pe săptămână (adică 20-30 de minute/zi) ajută la menținerea unei stări bune de sănătate și micșorează riscul apariției unor boli asociate cu decesul prematur.

Recomandările sunt acelea de a lua pauze pentru mișcare și de a face sport pentru cel puțin 20-30 de minute zilnic ca să diminuăm efectele negative ale statului prelungit. De asemenea, în limita posibilităților, este bine să alternăm lucrul de pe scaun cu cel în picioare.

Deci, ce mai aștepți? Planifică-ți o serie de alergări astfel încât să te asiguri că atingi numărul de minute de activitate fizică pentru a duce o viață cât mai sănătoasă! Te așteptăm alături de noi la antrenamente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu