#ALLROMANIA: Povestea din spatele Running Iași

Povesteam aici despre cât de important este să nu alergi singur. Faptul că ai alături de tine alţi oameni cu care să îţi desfăşori antrenamentele te ajută să fii mai fericit şi să fii mai puţin stresat. De asta opţiunea perfectă este de a te alătura unei comunităţi de running.

Noi vom porni într-o călătorie virtuală prin ţară, vom descoperi şi vom vorbi despre comunităţile de alergători cu care poţi ieşi la antrenamente. Prin iniţiativa #ALLROMANIA ne propunem să aducem running crew-urile din România împreună şi să avem un impact social cât mai mare prin promovarea activităţilor de running.

Săptămâna asta ne oprim la Iași, acolo unde găsim Running Iași: o comunitate sportivă accesibilă tuturor celor care vor să facă mai mult sport. A luat naștere în octombrie 2017 și deocamdată nu are în spate nicio organizație juridică, nu are implicații financiare, astfel că toate evenimentele sunt susținute și coordonate de voluntari.

Ideea a pornit de la un traseu de alergare de aproximativ 10 km pe dealul Copoului, care are startul de la Teiul lui Eminescu. După care au urmat propuneri de trasee, ore și concepte inedite de alergare care ies din tiparele alergărilor de “oraș”. Ce-și propun inițiatorii acestor evenimente sunt alergări cu zâmbetul pe buze și, în plus, să le poată demonstra și celorlați că alergarea nu trebuie ținută doar în parcuri și pe pistele de atletism.

Pe lângă bună dispoziție și prietenie, membrii comunității primesc și informații utile despre ce înseamnă un stil de viață activ. Mai mult, în timpul antrenamentelor se pune accentul pe siguranța fiecăruia dintre alergători.

De-a lungul timpului, cei de la Running Iași au organizat alergări de grup pe scările din grădina Palas – L’esprit de l’escalier, alergări de noapte pe diverse trasee urbane, alergări pe traseele de potecă din Codrii Iașilor sau alergări de trail pe timp de noapte pentru “experiențe senzoriale inedite”. În plus, cu ajutorul voluntarilor de la Iași.travel au organizat diferite alergări cu tematică turistică.

De curând au introdus și o ședință săptămânală de antrenament alături de un preparator sportiv pentru că și-au dat seama cât de importantă este coordonarea unui specialist. Toate acestea activități au fost propuse de-a lungul timpului de voluntari cu inițiativă, entuziasm și energie, însă creșterea și impactul asupra comunității se datorează 100% tuturor participanților.

Dacă ai drum prin Iași sau chiar locuiești acolo, trebuie să știi că evenimentele lor sunt publicate pe pagina oficială de Facebook și pe grup-ul Running Iași și sunt accesibile tuturor doritorilor. Micile excepții sunt făcute în cazul traseelor de trail, acolo unde este necesară o minimă pregătire fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu