Rodica și Jolie, cățelușa ei, au alergat împreună de la 1… la 21

După lungi așteptări, în anul 2011, în familia Rodicăi a apărut “o cockeriță neagră tare simpatică” pe nume Jolie. La început au văzut-o ca pe “un suflețel care să le țină companie” membrilor familiei. Se jucau împreună, mergeau la plimbări prin parc sau pe plajă și se bucurau de timpul petrecut în noua formulă.

Dar, încet, încet, toate aceste mici ieșiri în parc s-au transformat în plimbări din ce în ce mai lungi. Pe atunci Rodica alerga pe distanțe de aproximativ 3 kilometri, așa că a încercat să facă asta și alături de cățelușa ei. Așa au început să facă jogging în jurul parcului sau pe faleză. Alergări ușoare, cât să testeze dacă Jolie se simte confortabil făcând asta.

Cu timpul, pentru că au început să iasă regulat la alergare, Rodica și Jolie și-au reglat ritmul și au ajuns la unul numai bun pentru a-și ține împreună antrenamentele. Au început să crească ușor distanțele și să alerge în tandem, iar Rodica spune despre experiența asta că “pur și simplu Jolie simte ritmul meu”.

Așa au ajuns ca în 2015 să participe la proba de 10k din cadrul Maratonului Nisipului. Au primit și medalie atunci, iar Jolie a fost vedeta concursului. Lucrul acesta le-a încurajat să continue să alerge împreună.

Adesea, Rodica le-a cerut voie organizatorilor să participe la concursuri alături de partenera ei, Jolie, și a primit mereu răspunsuri pozitive și încurajări. Așa au ajuns să ia startul împreună la o mulțime de competiții și, din respect pentru ceilalți participanți și pentru a nu-i încurca, ele plecau mereu ultimele. Mai mult, pe traseu Jolie primea apă și mâncare de la voluntari, astfel încât să fie în formă pentru a termina cu bine traseul.

La finalul unei alergări, Jolie “este cea mai fericită”, povestește Rodica. De obicei, după terminarea competițiilor, Jolie doarme profund, iar Rodica a considerat că acesta e un stil de viață numai bun pentru cățelușa ei.
Cu timpul, au început să alerge și la competiții de trail. Inițial prin păduri și prin locuri umbroase, acolo unde este un mediu ideal pentru căței. Împreună au văzut locuri frumoase, și-au făcut prieteni și s-au bucurat de fiecare clipă petrecută împreună în alergare!

Jolie manifestă o bucurie ca de copil atunci când aleargă. A ajuns să și anticipeze momentele când urmează să meargă la o nouă cursă, așa că atunci când urcă în mașină și se îndreaptă către un loc de concurs, este cea mai entuziasmată: “sare în continuu, se învârte și latră”. Iar când ajunge la destinație, “urmează aventura zilei!”.

Acum cele două merg la alergare de trei ori pe săptămână. Datorită faptului că locuiesc în Constanța, Rodica și Jolie își țin adesea antrenamentele pe faleză sau pe plajă, iar distanțele pe care le parcurg sunt de 8, 10 kilometri.

Rodica a observat că lumea începe să se bucure din ce în ce mai mult de activități inedite în aer liber, lucru care o încântă. Speră să se extindă și în România ideea de alergare alături de câini, așa cum vede că s-a întâmplat în Europa. Ea cu siguranță va continua să se bucure de alergările alături de cățelușa ei, Jolie, și îi va încuraja și pe ceilalți să o facă. Mai ales că acum au trecut, în timp, de la 1 la… 21!

***
Dacă și tu ai o poveste despre cum ai început să alergi alături de cățelul/cățelușa ta, o aștept cu drag la Corina[@]321sport.ro 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu