Patru documentare despre sport pe care să le vezi pe HBO GO

Salut, sunt Corina de la 321sport și îmi place super mult să mă uit la filme, documentare și seriale! Sunt cu ochii pe tot ce mai apare nou în lumea asta a cinema-ului, dar îmi place să mă uit și la filme mai vechi sau de nișă. Dacă până în urmă cu mulți ani dădeam șanse doar producțiilor mari, de regulă realizate în SUA sau UK, cu timpul am început să urmăresc și să-mi placă și cele non-mainstream.

Noroc și cu platformele de streaming, cum e și HBO GO, care pun la dispoziție o varietate foarte mare de filme, pentru toate gusturile. În ultima perioadă am început să mă uit la foarte multe documentare și așa am dat și de câteva foarte interesante care au la bază tema sportului.

Mai jos este o listă cu câteva documentare despre sport pe care le poți vedea și tu pe HBO GO:
  • Alergătorii (Ultra, Ungaria, 2017)

Un documentar creativ despre oamenii care își dedică viața alergatului. Filmul îi urmărește în timp ce se confruntă cu încercări extreme și își depășesc limitele. Fie că fug de propria viață, de bătrânețe sau caută supranaturalul, fiecare alergător simte nemurirea. Cei patru protagoniști au propriile răspunsuri și motive. Pentru unii este o terapie, iar pentru alții o călătorie. Filmul îi urmărește de-a lungul unui drum de 246 de kilometri plin de contemplare și descoperire de sine.

  • Maratonul: Bombele din Ziua Patrioților (Marathon: The Patriots’ Day Bombing, SUA, 2016)

Acest documentar spune povestea câtorva supraviețuitori ai atacului cu bombă care a avut loc la Maratonul din Boston din 2013.

Pornind de la evenimentele tragice din ziua atacului și ajungând la condamnarea la moarte a lui Dzhokhar Tsarnaev, filmul oferă imagini surprinse de camerele de supraveghere, imagini prezentate la știri, înregistrări personale și interviuri în exclusivitate cu supraviețuitorii și familiile lor, precum și cu cei care au ajuns primii la fața locului, cu anchetatorii, cu oficiali ai guvernului și cu reporterii de la Boston Globe, care au câștigat un premiu Pulitzer pentru modul în care auprezentat atacul. Confruntându-se cu amenințarea terorismului, un cuplu proaspăt căsătorit, o mamă și fiica ei și doi frați – cu toții răniți grav de explozie – se confruntă cu provocările recuperării fizice și emoționale pe măsură ce ei și familiile lor încearcă să-și recapete viețile și comunitățile.

  • K2. Atinge Cerul (K2. Touching the Sky, Polonia, 2015)

Realizatoarea de documentare și alpinista Eliza Kubarska pleacă alături de Hania Piotrowska, Łukasz Wolf, Lindsay și Chris Tullissets spre K2, al doilea cel mai înalt munte din lume. Ei pleacă pe același drum parcurs de părinții lor, Tadeusz Piotrowski, Dobrosława Miodowicz-Wolf și Julie Tullis, în 1989. Acești alpiniști faimoși nu s-au mai întors niciodată acasă. Copiii le găsesc mormintele la poalele muntelui K2. Mergând pe același drum care i-a furat pe cei dragi, eiîncearcă să înțeleagă ce i-a sedus pe părinții lor. Documentarul oferă și imagini intime de arhivă din anii 1980. În timpul expediției, regizoarea, care este și unul dintre personaje, își pune niște întrebări vitale: pasiunea ei merită un risc atât de mare? Fiind alpinistă ar fi indicat să aibă un copil?

  • Sportul și viața (State of play, 2014)

HBO și producătorii executivi Peter Berg și Sarah Aubrey fac echipă pentru o serie inovatoare de documentare, “State of Play”. Acestea vor aborda teme complexe și variate din sport, explorând relația lor cu întreaga societate.

Fiecare dintre cele opt episoade aduce în discuție un aspect foarte important pentru viața de sportiv: motivația, fericirea, violența în sport sau echilibrul între viața de sportiv și cea de familie.

Tu ce documentar interesant despre lumea sportului ai urmărit în ultima vreme?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu