#RunningCulture: Pauzele. Cheia unor antrenamente reușite

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Pe cât de importante sunt alergările și rutina săptămânală de antrenamente, pe atât de importante și valoroase sunt și pauzele. Trebuie să învățăm să le introducem în program pentru a ne atinge obiectivele și pentru a avea parte de antrenamente reușite pe termen lung.

Odată ce ne-am setat un plan pentru a ajunge acolo unde ne dorim (fie că vorbim de obținerea unui timp mai bun pe o anumită distanță sau pur și simplu de capacitatea de a alerga din ce în ce mai mult), este bine să ne respectăm și momentele de odihnă. Trebuie să îi oferim corpului timpul necesar pentru a se reface și pentru a fi pregătit de o nouă sesiune de alergare sau pentru un nou antrenament de forță.

Acest lucru este sugerat și de Kara Goucher, o alergătoare profesionistă pe distanțe lungi care a câștigat argintul la proba de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Mondial de Atletism din 2007. Este pentru prima dată în nouă ani când Kara a plecat într-o vacanță alături de familie și și-a propus să nu țină niciun antrenament. Deși și-a luat cu ea echipamentul de alergare, ea s-a decis să se bucure de timpul petrecut alături de cei dragi și pur și simplu să se deconecteze și să se relaxeze.

Pentru ea alergarea a devenit o rutină și își ține antrenamentele zilnic, astfel încât o pauză de șase zile consecutive a însemnat ceva destul de greu de realizat. Dar a fost o schimbare pe care a acceptat-o și de care s-a bucurat la maxim. Povestea ei poate fi citită aici.

Chiar dacă nu suntem la nivelul profesioniștilor și alergarea nu este pentru noi cea mai mare prioritate, este bine să învățăm de la Kara că în cadrul antrenamentelor este bine să integrăm și sesiuni de pauză. Astfel o să avem ocazia să eliberăm corpul de stres și să ne bucurăm de rezultate mai bune pe termen lung. În tot ceea ce facem ar trebui să existe mereu un echilibru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu