#RunningCulture: Omul și câinele împreună la alergare

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Se știe că cel mai bun prieten al omului este câinele, iar atunci când ai un patruped acasă și mai ești și alergător pe deasupra, parcă-ți vine să-l ie la o tură prin parc. Nu-i așa?

Alergarea alături de câini s-a transformat într-un adevărat sport de-a lungul timpului, iar acum are dedicată și competiții. Chiar pe 14 aprilie va avea loc la București o cursă de canicross. Adică o cursă în care sunt așteptate echipe formate din alergători și câinii lor.

Cătălin și Gabriel (din gașca 321sport) au participat la cursa de Canicross organizată de Băneasa Race în 2019

În cadrul acestui sport, câinele este principalul factor motor. El este ținut în lesă de către stăpânul lui, care este și cel care conduce echipa. Întotdeauna omul va fi poziționat în spatele câinelui sau în părțile laterale ale acestuia pentru a putea să îi ofere comenzi vocale sau din lesă patrupedului.

La competiție pot participa orice tip de câini, contează doar ca aceștia să fie în formă, sănătoși, să aibă vârsta adecvată (peste 12 luni la cei de talie mică/medie și 15 luni la cei de talie mare) și să fie capabili să alerge. Un alt lucru foarte important înainte de a participa la astfel de curse este consultul medicului veterinar pentru a primi acordul acestuia și eventuale recomandări.

Canicross-ul nu este doar o metodă excelentă de antrenament pentru oameni și câini, ci și o modalitate prin care se poate consolida prietenia dintre cei doi. Iar să alergi alături de cel mai bun prieten patruped este un lucru minunat, după cum putem vedem și la Andreea, o româncă mutată în Franța, care face sport alături de câinii ei și care a început să documenteze asta pe contul ei de Instagram.

Noi am avut oportunitatea de a sta de vorbă cu ea despre pasiunea pe care o are față de alergarea alături de animalele ei de companie, iar mai jos poate fi urmărit video-ul în care aflăm povestea din spatele RunWithDog.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu