#RunningCulture: De la accident vascular cerebral la semimaraton

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Laura Pugh s-a trezit într-o dimineață, cu câteva zile înainte de Crăciun, că nu își mai poate folosi membrele de pe partea dreaptă. Suferise un atac cerebral, iar medicii i-au spus că are șanse de recuperare de doar 65% a funcțiilor normale. Avea 38 de ani și o ambiție de invidiat. După ce s-a întors de la spital, i-a spus soțului ei că își dorește să treacă linia de finiș a semimaratonului Nike, chiar dacă va fi nevoită să se târască până la final.

Înainte de acest incident, Laura terminase deja nouă semimaratoane, dar în punctul în care se afla acum, după AVC, abia dacă putea să meargă fără să fie însoțită de cineva. Nu se putea ridica nici măcar de pe canapea fără să fie ajutată de soțul ei. Iar toate astea aveau loc cu doar patru luni înainte de Nike Half Marathon.

După ce le-a spus medicilor și terapeutului ei despre obiectivul pe care și l-a propus, ceea ce a ajutat-o să își ducă mai departe visul a fost o discuție cu o persoană mai în vârstă, colegă de salon. În timp ce Laura plângea, a auzit din spatele unei perdele o voce care i-a spus: “Domnișoară, nu face ceea ce am făcut eu. Nu te auto-compătimi. Ascultă de medici și urmează terapia pe care ți-o propun. Și rămâi pozitivă!”.

Aceste cuvinte i-au răsunat în minte de fiecare dată când lucra pentru visul ei. În ziua competiției, Laura a reușit să alerge primii trei kilometri, după care a mers până la linia de finiș. La final a plâns de ușurare și cu recunoștință pentru că a reușit să termine cursa, așa cum și-a propus. Când s-a întors acasă, s-a înscris și la Maratonul de la Paris, deși nu mai alergase niciodată pe o distanță atât de mare.

Laura Pugh este un exemplu pentru fiecare dintre noi. Povestea ei poate fi citită aici, iar în articol pot fi găsite mai multe informații utile despre atacul vascular cerebral, despre cauze, metode de prevenție și ce trebuie făcut în cazul în care acesta are loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu