#RunningCulture: Elena Pagu (92 ani) bate recordul mondial la 3 km marș

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Elena Pagu (92 ani) este deja ultra cunoscută pentru performanțele ei sportive la grupa de vârstă 90+. S-a apucat de sport după ce a ieșit la pensie și a transformat asta într-un stil de viață.

Acum se ține de antrenamente și participă periodic la competiții, acolo unde scoate un timp din ce în ce mai bun. Săptămâna trecută a participat la Campionatul Mondial de Masters Indoor care a avut loc în Polonia și nu numai că a fost singura participantă la categoria ei de vârstă, dar a reușit să-și bată propriul record și să stabilească un nou record mondial la proba de marș 3 km.

Elena a parcurs distanța în 27.25.90, cu 5 secunde mai repede decât anul trecut, și a reușit să obțină un timp mai bun decât alte două concurente de la categoria 75+ și 80+.

Este impresionant faptul că la o vârstă înaintată Elena are astfel de preocupări, care, după cum putem vedea, arată că are un spirit tânăr. Sportul ne menține sănătatea și tinerețea, iar asta e o lecție pe care e bine să o învățăm din timp!

Mai jos avem un discurs al Elenei la TEDx. Este un speech impresionant despre cum s-a apucat de sport și cum de a început să participe la aceste concursuri naționale și internaționale de marș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu