#RunningCulture: Record mondial pentru un sportiv cu ambele picioare amputate

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Un record mondial este impresionant, mai ales dacă vine vorba de obținerea celui mai bun timp la o cursă de alergare de către un sportiv cu ambele picioare amputate.

Brian Reynolds, un tip care a suferit o infecție la vârsta de 4 ani și care a fost nevoit să sufere amputarea ambelor picioare de la genunchi în jos, a început să alerge la sfârșitul anilor 2000. Antrenamentele sale au dat rezultate foarte bune prin 2016, atunci când a observat că timpii lui s-au îmbunătățit considerabil, mai ales pe distanțele de maraton.

În 2018 a decis să își bată recordul de timp și să termine o cursă de maraton în sub 3 ore, lucru care nu a mai fost realizat niciodată de un sportiv cu ambele picioare amputate de la genunchi în jos. Prima lui încercare a avut loc la maratonul de la Londra, acolo unde a fost foarte aproape de obiectiv, scoțând un timp de 3:03:35. La maratonul din Chicago a scăzut puțin timpul (3:03:22), însă nu a reușit să bată recordul.

View this post on Instagram

 

Adversity causes some men to break, others to break records. There have been so many obstacles to overcome in life but each of them have only made me stronger! #unbreakable Also…. Anyone else feel like the finish line never gets any closer in that final 400m!?!?!? . . . . . . #arthurward #ny #nychalfmarathon #unitednychalf #unitedairlines #noexcuses #doyourjob #showup #amputee #marathon #instafitness #athlete #fitlife #instarunners #igrunners #lovetorun #runners #runnersofinstagram #runningman #runchat #happyrunner #running #worlderunners #runnersworld #amputeelife #strava #halfmarathon #firstdayofspring #wisdomwednesday @nike @nikerunning @squirrels_nut_butter @skoutbackcountry @strava @worlderunners @runnersbe @runnersworldmag @amputeecoalition @amputee_concierge @garminoutdoor

A post shared by Brian Reynolds (@brianreynoldsrunner) on

Pentru 2019, Brian își păstrează obiectivul de a termina un maraton în sub 3 ore, însă a început cu o reușită impresionantă: la semimaratonul de la New York City, care a avut loc weekend-ul trecut, a bătut recordul mondial și a finalizat cursa în 1:19:43. Înregistrarea rămâne neoficială până este verificată.

E un început super bun pentru el, iar Brian va continua să mai alerge niște curse de semimaraton pe parcursul acestui an până să încerce din nou să alerge un maraton în sub 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu