Grecia: TOP 5 destinaţii de vizitat pentru alergători

Dacă până acum recomandam diferite parcuri sau diferite rute pe care să le încerci atunci când ajungi într-un oraș nou, de data asta o să o spun simplu: în Grecia nu se poate să nu alergi pe malul apei! Da, fiecare dintre cele cinci destinații de mai jos oferă super rute de alergare pe faleză, așa că… go for it!

Pe lângă asta, așa cum te-am obișnuit, avem cinci competiții la care merită să participi pentru simplul faptul că Grecia este locul în care a luat naștere toată ideea de maraton.

1. Amaliada: Olympia Marathon

Olympia Marathon este una dintre cele mai importante curse de primăvară ce aduce laolaltă comunitatea internațională de alergători în cadrul unui eveniment care pune în evidență legătura dintre Jocurile Olimpice și Maraton.

În cadrul Jocurilor Olimpice antice, sportivii se adunau în orașul Elis ca să se antreneze și să concureze pentru un loc în cadrul Jocurilor. Călătoria de la Elis la Olympia începea cu două zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Drumul Sacru pornea din orașul Elis, traversa regiunea în care se află astăzi orașul Amaliada, și continua prin zona orașului Pyrgos.

În prezent există trei curse în cadrul Maraonului Olympia: cursa de 12 km, de la Orașul Antic Elis la orașul Amaliada, maratonul, care pornește de la orașul Amaliada și se termină în orașul Olympia și semimaratonul care pornește din orașul Pyrgos și se termină în orașul Olympia.

Dată: 31 martie 2019
Site: https://www.olympiamarathon.gr/en/

2. Rodos : Roads to Rhodes Marathon

Traseul este ciclic și se desfășoară pe litoralul din partea de nord a orașului Rhodos, iar alergătorii sunt încurajați și susținuți într-o atmosferă festivă. Maratonul din Rhodos are aprobarea oficială a AIMS, care asigură recunoașterea internațională a cursei.

Dată: 14 aprilie 2019
Site: https://www.rhodesmarathon.gr/en/

3. Thessaloniki: Alexander the Great Marathon

Peste 14.000 de alergatori, cu vârste cuprinse între 9 și 85 de ani, împânzesc anual străzile din Salonic și Macedonia, în cadrul unui eveniment care susține ideea de mișcare, sănătate, dar care are și un puternic caracter turistic. Maratonul internațional “Alexandru cel Mare” conectează trecutul cu prezentul, trecând în 42 km peste 2.500 de ani de istorie macedoneană și elenism. Acest maraton este membru al Asociației Internaționale de Maraton (AIMS) și este inclus în calendarul oficial anual.

Dată: 14 aprilie 2019
Site: 
https://www.alexanderthegreatmarathon.com/en/home.html

4. Chania, Creta: Crete Marathon

Dacă alegi maratonul din Creta, te vei bucura de un oraș romantic, care are un frumos cartier venețian străbătut de străzi înguste, plus un port minunat! Cursa oferă alergătorilor șansa de a explora un loc în care diferite civilizații au înflorit de-a lungul secolelor.

Participarea la acest maraton oferă o ocazie remarcabilă pentru alergători de a alerga pe un traseu frumos într-unul dintre cele mai vechi orașe din Creta, cu o istorie bogată și tumultuoasă, o frumusețe naturală, privilegiată și bine protejată.

Chania este unul dintre cele mai dezvoltate orașe din Creta, datorită patrimoniului său bogat, atât în locuri de importanță arheologică semnificativă, cât și în nenumăratele monumente conservate.

Dată: 21 aprilie 2019
Site: https://crete-marathon.gr/en/

5. Atena: Athens Authentic Marathon

Când alergi în cadrul maratonul de la Atena, alergi pe urmele vechilor zei și eroi care au dat naștere civilizației occidentale. Linia de finiș se află în Stadionul Olimpic de la Atena, locul de naștere al Jocurilor Olimpice moderne.

Athens Authentic Marathon unifică legenda cu istoria, reprezentând forța voinței umane. Traseul de maraton se bazează pe mitul de la care cursa și-a și câștigat numele: Pheidippides, un mesager din Grecia Antică, care a pornit de la bătălia de la Marathon la Atena pentru a anunța victoria grecilor asupra persanilor.

Dată: 19 mai 2019
Site: https://www.athensauthenticmarathon.gr/site/index.php/en/

Ce-am filmat noi la Maratonul din Atena în 2015:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu