Austria: TOP 5 destinaţii de vizitat pentru alergători

Cinci destinații turistice, cinci competiții și cinci zone total diferite de explorat! De la orașe mari, la zone viticole și orașe pitorești. Indiferent de ce alegeri vrei să faci pentru următoarea ta vacanță, cred că poți găsi o destinație pe gustul tău în… Austria!

1. Viena: Vienna City Marathon

Acesta este cel mai important și mai mare eveniment de alergare din Austria. Ediția 2010 a avut o participare record cu 32.940 alergători din 108 de țări. Cursa se termină în fața Burgtheater Viena, unul dintre cele mai mari teatre din Europa, iar magnifica Ringstraße devine linia de finiș a competiției. Rathausplatz, piața adiacentă, oferă un spațiu amplu pentru alergători și vizitatori pentru a se bucura și a sărbători evenimentul.

Dată: 7 aprilie 2019
Site: https://www.vienna-marathon.com/

Ce-am filmat noi la Maratonul din Viena în 2016:

Belvedere și Grădinile Botanice

Poți profita de o alergare pe unul dintre traseele organiazte în incinta unui fost palat! Vei avea parte de un deal modest, iar grădinile botanice care conțin 2.000 de tipuri de plante uimitoare de pe șase continente îți for face antrenamentul unul de neuitat!

2. Linz: Oberbank Linz Donau Marathon

Maratonul din Linz are loc anual, începând cu 2002, și este organizat într-un oraș în care scena culturală și artistică este în plină expansiune. Participanții la maraton pot alege dacă vor să termine traseul de maraton sau dacă vor să termine doar jumătate din distanță. În acest caz, nu se pune problema de descalificare, ci va fi evaluată distanța de semimaraton. Asta-i chiar tare, nu?

Dată: 14 aprilie 2019
Site: 
https://www.linzmarathon.at/en.html

3. Salzburg: Salzburg Marathon

Maratonul din Salzburg este un adevărat festival de alergare ce are loc în orașul lui Mozart, iar organizatorii își doresc să ofere o experiență fantastică pentru participanții săi. La competiție iau startul alergători de peste 80 de naționalități, ce au ocazia să se bucure la acest eveniment de o combinație unică între cultură, sport și o atmosferă minunată.

Începând cu anul 2010, Salzburg Marathon a fost primul eveniment sportiv din Austria care a fost certificat de Salzburg Agricultural Control (SLK) ca fiind un eveniment organic, certificare obținută și în anii următori. În cadrul competiției sunt oferite alimente ecologice care derivă din cultivarea regională, deoarece Salzburg este zona cu cel mai mare procent de cultivare ecologică din Uniunea Europeană.

Dată: 19 mai 2019
Site: https://www.salzburg-marathon.at/en/

Aleile și Palatul Hellbrunn

Este un traseu minunat în jurul unui palat care datează din secolul al XVII-lea. Distanța pe care o poți parcurge este de aproximativ 4 kilometri și se desfășoară de-a lungul aleii cu plantații de copaci care trece pe lângă diferite ferme și clădiri deosebite.

4. Wachau: WACHAUmarathon

Wachau este o zonă viticolă cunoscută în întreaga lume care găzduiește an de an, începând cu 1998, un eveniment dedicat alergătorilor. În anul 2000 Wachau a fost declarat parte a patrimoniului mondial UNESCO. Traseul de-a lungul Dunării, dintre Emmersdorf și Krems, atrage mii de alergători amatori datorită topografiei plane și a priveliștilor super frumoase.

WACHAUmarathon le oferă alergătorilor orientați spre performanță condițiile perfecte pentru o cursă rapidă de personal best.

Dată: 29 septembrie 2019
Site: http://www.wachaumarathon.com/en/

De-a lungul Dunării

Wachau este o zonă de 36 km lungime de-a-lungul Dunării, care cuprinde 13 localități. Oricare dintre satele sau orașele pitorești îți poate oferi un bun punct de plecare pentru a face o alergare de-a lungul Dunării. Vei putea vedea o diversitate deosebită a naturii și multe terenuri viticole, fiind vorba despre o zonă cunoscută pentru producția de vin.

5. Graz: Kleine Zeitung Graz Marathon

Peste 11.000 de participanți și peste 40.000 de spectatori se alătură în fiecare an maratonului din Graz, oferind o atmosferă minunată pe traseul pitoresc al vechiului oraș. Organizatorii oferă un program minunat, zone de mâncare și câteva hotspot-uri muzicale pentru a menține interesul vizitatorilor la cote maxime.

Ce trebuie să știi este că proba de maraton este o cursă cu doua ture identice, care începe și se termină în dreptul Operei din oraș. Punctele cheie de pe traseu sunt lacul Hilmteich, râul Mur, Grădina Botanică, Universitatea și bulevardul Herrengasse.

Dată: 14 octombrie 2019
Site: https://grazmarathon.kleinezeitung.at/en/?lang=en

De-a lungul râului Mur

Graz oferă numeroase rute pentru alergători, atât pe malul râului Mur, cât și prin oraș. Există mai multe oaze verzi care creează zone perfecte pentru cei dornici de un scurt antrenament în vacanță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu