Portugalia: TOP 5 destinaţii de vizitat pentru alergători

Săptămâna asta avem o serie de evenimente inedite dedicate alergătorilor. Fie că vorbim de locații incredibile, fie că vorbim de o competiție care se desfășoară exclusiv pe nisip, avem variante pentru toate gusturile.

Iar maratonul din Porto este unul incredibil! Poți vedea asta și în cadrul documentarului filmat de Radu și Alexandra în 2017.

1. Duoro: EDP Running Wonders Douro Vinhateiro

Această cursă fascinantă are loc în inima regiunii Douro Vinhateiro, zonă de patrimoniu mondial, denumită și “regatul minunat” de către poeții portughezi ai secolului XX. Aici vei putea experimenta cea mai frumoasă cursă din lume și, de asemenea, te vei putea bucura și de faimosul vin portughez, produs exclusiv în această regiune.

Traseul este plat și te poartă pe lângă malurile râului care este și cel care dă numele regiunii. La competiție participă mii de oameni din zeci de țări diferite.

Dată: 26 mai 2019
Site: http://www.runningwonders.com/meiamaratonadourovinhateiro/

2. Guimarães: EDP Running Wonders – Corrida dos Conquistadores | Guimarães

După ce a luat naștere semimaratonul Guimarães – Corrida dos Conquistadores, în anul 2013, localitatea a fost recunoscută drept “Cel mai bun oraș european al sportului”. Aici vei avea ocazia de a alerga într-unul dintre cele mai impresionante peisaje din lume. Semimaratonul Guimarães are ca scop descoperirea orașului într-un mod activ și sănătos și de a păstra vie istoria celei mai vechi națiuni Europene.

Semimaratonul de la Guimarães este o etapă oficială a EDP Running Wonders, circuitul mondial al semimaratoanelor din patrimoniul mondial. Va fi o plăcere să participi la cursa asta, mai ales dacă vrei să explorezi un oraș impresionant.

Dată: 23 iunie 2019
Site: 
http://www.runningwonders.com/meiamaratonaguimaraes/

3. Melides: Ultra Maratona Atlantica Melides – Tróia

Coasta Atlanticului, înconjurată de muntele Arrábida și plajele extinse cu nisip fin, îndeplinește toate condițiile pentru a te pune la încercare atunci când vine vorba de ultramaratonul Atlantica Melides-Troia.

Traseul pornește de la plaja Melides și trece prin plajele Aberta Nova, Gale, Pinheiro da Cruz, Pego, Carvalhal, Comporta, Soltroia și se oprește la plaja Beco das Lulas din Troia. Evenimentul este însoțit de mii de turiști de-a lungul plajelor.

Este o cursă unică în Portugalia și Europa, are o lungime de 43 km și se desfășoară exclusiv de-a lungul malului oceanului. Dacă vrei să te bucuri de experiență, dar nu vrei să parcurgi tot traseul, există și opțiunea pentru o distanță mai scurtă, de aproximativ 15 km, care pornește de la plaja Comporta, și până la plaja Troia.

Dată: 4 august 2019
Site: https://ultramelidestroia.pt

4. Lisabona: EDP Lisbon Marathon

EDP Lisabona Marathon este o cursă deja considerată una dintre cele mai frumoase din lume și este apreciată chiar și de mass-media internațională. Pornește de la Cascais și se termină la Praça do Comércio, iar traseul este de 100% pe malul apei, oferind alergătorilor o priveliște unică de-a lungul competiției.

Cursa face parte din calendarul oficial al Federației Internaționale de Atletism (IAAF) și este o cursă internațională de top. Atrage anual sportivii de elită, dar și mii de alergători amatori din întreaga lume.

Dată: 20 octombrie 2019
Site: https://www.maratonaclubedeportugal.com/edp-lisbon-marathon/?lang=en

5. Porto: EDP Maratona do Porto

Acest eveniment combină un traseu atât în zona de litoral, cât și în zona de râu. Traseul este plat și rapid și trece prin trei orașe învecinate – Porto, Matosinhos și V. N. Gaia. Peisajul de pe traseu este uimitor, iar ruta traversează o zonă istorică absolut frumoasă – Ribeira do Porto, Podul D. Luis și faimoasele crame din Porto.

La această competiție participă sportivi din peste 69 de țări diferite. Pe lângă cursa de maraton există și o cursă de familie, pe o distanță de 15 km, dar și un mini-maraton de 6 km.

Dată: 3 noiembrie 2019
Site: https://www.maratonadoporto.com/en/

Aici puteți vedea ce am filmat noi la Porto Marathon în 2017:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu