Marea Britanie: TOP 5 destinaţii de vizitat pentru alergători

Venim săptămâna asta cu alte cinci destinații turistice pentru alergători! Da, cred că ți-ai dat seama până acum că îmi plac foarte mult locurile în care poți alerga pe malul apei. Spre bucuria mea, sper că și a ta, avem și în Marea Britanie câteva opțiuni numai bune pentru a alerga fie de-a lungul cursului unui râu, fie chiar pe faleză.

Oricum, pe lângă aceste locuri minunate, avem și o serie de competiții numai bune pentru a scoate un personal best.

1. Manchester: ASICS Greater Manchester Marathon

Acesta este cel mai prietenos maraton din Marea Britanie și este ținut integral pe drumurile principale închise. Maratonul ASICS Greater Manchester este alegerea perfectă pentru realiazarea unui personal best. Cursa promite o atmosferă de neuitat, un traseu numai bun pentru explorarea unui oraș britanic important și un finiș în afara stadionului Old Trafford.

Dată: 7 aprilie 2019
Site: https://www.greatermanchestermarathon.com/

Salford Quays

Acesta este un traseu scurt, dar interesant, care poate fi realizat ca atare sau combinat cu alte trasee din apropiere. Salford Quays reprezintă portul vechi al orașului Manchester, care, după ani de deteriorare, a fost închis și apoi regândit ca spațiu de birouri, retail și locuințe.  Aici se poate alerga în jurul bazinelor, ori în jurul întregului perimetru (4 km), inclusiv peste două poduri pietonale peste râul Irwell.

Pentru o alergare mai lungă, poți alege să mergi și de-a lungul râului Irwell  (plus traseul de pe canalul Rochdale) sau poți alege să treci prin parcul Ordsall, care se află la est de Trafford Road.

2. Brighton: Brighton Marathon Weekend

Maratonul din Brighton este un maraton care beneficiază de suportul incredibil al publicului și, mai mult, are o super priveliște spre mare. Și, ca un bonus, după terminarea cursei alergătorii obosiți se pot arunca direct în mare pentru o baie rece bine meritată.

Competiția este organizată de fostul atlet internațional Tim Hutchings și fostul atlet de club din Brighton, Tom Naylor. Cursa a primit în septembrie 2011 Medalia de Bronz de la Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF).

Dată: 14 aprilie 2019
Site: 
http://www.brightonmarathonweekend.co.uk/

Pe malul apei

Copyright (c) Garry Knight

Alergare la malul mării? Da, vă rog! Un antrenament de-a lungul plajei, unde să simți briza sărată care-ți trece prin păr… Minunat! Traseul este unul drept și poate fi oricât de scurt sau lung îți dorești tu. Uneori poate fi aglomerat și va trebui să fii agil pentru a evita turiștii și pescarii. Dar, cu toate astea, este o rută grozavă, pe un teren plat.

3. Londra: Virgin Money London Marathon

Maratonul de la Londra a fost unul dintre cele mai iubite evenimente din întreaga lume pentru mai mult de trei decenii la rând. La această competiție ai toate șansele să vezi unele dintre cele mai nebune costume, lucru care este apreciat atât de alergători, cât și de spectatori.

Numit oficial Virgin Money London Marathon, este deschis oricui este dispus să alerge cei 42 de kilometri. Traseul trece direct prin centrul orașului, atingând puncte-cheie precum Tamsisa, Blackheath și Greenwich, lucru care devine o modalitate perfectă de a cunoaște Londra în alergare. Alte locuri faimoase de-a lungul cursei sunt Palatul Buckingham, Turnul Londrei și London Eye.

Dată: 28 aprilie 2019
Site: https://www.virginmoneylondonmarathon.com/en-gb/

The Princess Diana Run

Dacă vrei să faci o alergare inedită, poți alege acest traseul marcat (uită-te după plăcile din alamă de trandafir de pe trotuar) realizat în onoarea fostei Prințese din Țara Galilor. Unește toate cele patru mari parcuri interioare din oraș: Kensington Gardens, Hyde Park, Green Park și St James’s Park. Acest traseu este un tribut adus unei femei care a făcut destul de mult jogging în parcurile din Londra.

4. Liverpool: Rock’n’Roll Liverpool Marathon

Cu peste 30 de trupe live pe traseu, Rock ‘n’ Roll Liverpool Marathon promite să fie o cursă plină de distracție în jurul orașului Liverpool. Traseul se desfășoară de-a lungul râului Mersey și se termină cu o petrecere la Albert Dock. Este o cursă care promite multă muzică, medalii și multă distracție!

Dată: 25-26 mai 2019
Site: https://www.runrocknroll.com/en/events/liverpool

Albert Dock & Pier Head

Fără îndoială una dintre cele mai pitorești (și iconice) părți ale orașului, Albert Dock este locul ideal pentru un traseu minunat de alergare. Dacă nu ajungi la maraton, atunci clar ar trebui să alegi locul ăsta pentru un scurt antrenament. Dar, ține minte, este de preferat să nu alergi într-o după-amiază de sâmbătă, deoarece este destul de plin locul, însă te poți retrage înspre Pier Head pentru a evita puțin mulțimile.

5. Edinburgh: Edinburgh Marathon Festival

În ultimii ani, traseul acestui maraton s-a tot schimbat, ceea ce a dus la ceea ce este acum unul dintre cele mai plate rute. Astfel că maratonul Edinburgh o altă cursă excelentă pentru obținerea unui personal best. Traseul este frumos, pitoresc și reușește să atragă atât alergători de elită, cât și alergători cu obiective mai puțin ambițioase decât să câștige.

Dată: 25-26 mai 2019
Site: https://www.edinburghmarathon.com/

The Meadows/Bruntsfield Links

Acest parc public aflat în sudul orașului este alcătuit în mare parte din pășuni deschise traversate de alei cu arbori, dar are și alte tipuri de atracții. Este un loc numai bun pentru alergări, iar perioada de primăvară când înfloresc cireșii este minunată.

Ca trasee, poți alerga atât în jurul Meadows, cât și pe aleile din interiorul parcului. O buclă completă este de aproximativ 2,5 kilometri, dar poți alege și trasee suplimentare care să îți dubleze durata și distanța antrenamentului. Te poți îndrepta spre Parcul Holyrood, aproximativ 1 km spre est, sau poți adauga alți 1-2 km cu o rută în jurul Piaței George și în jurul campusului Universității din Edinburgh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu