Germania: TOP 5 destinaţii de vizitat pentru alergători

Dacă nu ți-ai făcut încă planuri pentru toamna anului 2019, avem o listă cu câteva evenimente de alergare super importante care se vor desfășura în Germania. Printre cele cinci maratoane se numără și unele dintre cele mai importante din Europa.

Pe lângă asta, am selectat și o serie de locuri pe care trebuie neapărat să le vizitezi în alergare. În plus, începem seria cu un eveniment care va avea loc în primăvară, în Hamburg, asta dacă vrei să alegi pe ultima sută de metri o vizită într-un oraș care merită explorat de la un cap la celălalt!

1. Hamburg: Haspa Marathon Hamburg

Maratonul din Hambrug este cel mai mare eveniment dedicat alergătorilor organizat primăvara, încă din 1986. Peste 25.000 de sportivi participă la această competiție care oferă un tur al Hamburg-ului prin cele mai importante atracții ale orașului.

Atmosfera este una super plăcută, iar orașul este atât de frumos, încât peisajele te fură și nici nu vrei să alergi foarte repede pentru a putea să te bucuri cât mai multe de priveliște. Cu toate astea, trebuie să știi că pe acest traseu chiar poți scoate un personal best.

Dată: 28 aprilie 2019
Site: https://www.haspa-marathon-hamburg.de/en/

Stadtpark

Stadtpark este un parc mare și frumos, aflat la nord de centrul orașului Hamburg. Această zonă este una pe care alergătorii trebuie neapărat să o exploreze, deoarece oferă o combinație perfectă între lacuri, zone de picnic șigrădini de trandafiri. În plus, aici găsești și planetariul Stadtpark, pe care îl poți vizita la finalul antrenamentului.

În zona asta poți alege fie să faci câteva ture în jurul parcului, fie să te aventurezi în cartierul Eppendorf, acolo unde vei găsi magazinele, apartamente din epoca victoriană și bulevarde de-a lungul râului Alster. Oricum ar fi, zona este una de explorat în alergare!

2. Berlin: BMW Berlin Marathon

Maratonul de la Berlin nu este doar unul dintre cele mai mari, dar este și unul dintre cele mai cunoscute din întreaga lume. Participanții vin din peste 107 de țări, zeci de mii de alergători iau startul competiției în fiecare an, iar spectatorii numără mai mult de un milion de persoane. BMW Berlin Marathon este unul dintre 5 maratoane (Big-5) care alcătuiesc seria World Marathon Major.

Traseul este unul plat, de-a lungul timpului fiind înregistrate șapte recorduri mondiale de viteză în cadrul evenimentului. Mai mult, orașul prinde viață în timpul acestui maraton, peste 70 de trupe din țările vecine iau parte la competiție, transformând evenimentul într-un adevărat festival de energie pozitivă. Pe traseu vei putea vedea Reichstag, Berliner Dom și Potsdamer Platz, toate din perspectiva unui alergător, iar punctul culminant va fi atins atunci când vei alerga în jurul porții Brandenburg în timp ce mulțimea de suporteri te va încuraja pe ultimii 400 de metri.

Dată: 29 septembrie 2019
Site: 
https://www.bmw-berlin-marathon.com/en/

Aici puteți vedea ce am filmat noi la Berlin Marathon în 2015:

Berlin Mitte

Cel mai mare parc din Berlin – Tiergarten – este punctul de plecare pentru un tur în alergare al zonei Berlin Mitte. Pe traseu există numeroase atracții turistice, cum ar fi Palatul Bellevue, Casa Culturilor Mondiale sau așa-numitele “Band des Bundes”. Opțiunile de traseu sunt nenumărate, astfel că vei putea experimenta așa cum îți dorești aleile parcului și zona Berlin Mitte.

3. Köln: RheinEnergie Marathon Cologne

Maratonul din Koln este unic, după cum spun și organizatorii: “este un mix de alergători de elită și Jon Doe”, un adevărat festival dedicat sportivilor. Întregul oraș prinde viață, iar spectatorii îi încurajează cu pasiune pe alergătorii de pe traseu – oricând îți poți auzi numele strigat cu entuziasm de către cei de pe margine.

Finalul traseului este unul spectaculos și are loc în dreptul catedralei din Köln. Este locul în care oamenii au o mulțime de emoții, de la bucurie și entuziasm, până la lacrimi și senzația uimitoare că au reușit să își depășească limitele propriului corp pe o distanță atât de lungă.

Dată: 13 octombrie 2019
Site: https://en.koeln-marathon.de/

Aici puteți vedea ce am filmat noi la Köln Marathon în 2016:

Pe malul Rinului

Acesta este un traseu clasic, aflat pe zonele pietonale ale râului Rin. Este un mod minunat de a vedea unele dintre cele mai interesante atracții din Köln, în timp ce te bucuri de atmosfera de pe malul apei. Poți alege una dintre cele două direcții, spre nord sau spre sud, ambele trasee începând din zona istorică a Kölnului. Traseul nordic oferă o alergare de 10 kilometri, în timp ce acela sudic oferă o alergare de aproximativ 5 kilometri, de la Podul Deutzer (Brücke) spre Rodenkirchen.

4. München: Generali München Marathon

Începând cu anul 2000, maratonul din München are loc în fiecare an, întotdeauna la o săptămână după Oktoberfest. Este unul dintre cele mai importante 5 evenimente de alergare din Germania și numărul unu din sudul țării. Până la 20.000 de participanți iau startul competiției în fiecare an.

Traseul de vizitare a obiectivelor turistice începe la Olympia Park și continuă cu Grădina Engleză, Podul Isar, Opera bavareză de stat și atinge nenumărate alte puncte importante, precum Stadionul Olimpic, acolo unde are loc finișul competiției.

Dată: 13 octombrie 2019
Site: https://www.generalimuenchenmarathon.de/

Olympiapark

Situat în nordul Münchenului, Olympiapark a fost construit pentru Jocurile Olimpice de vară din 1972. Cuprinde patru zone diferite – zona olimpică, satul olimpic, Olympic Media City și Olympic Park – și este cunoscut sub numele de “Disneyland for Runners”. Clar este un loc ce nu trebuie ratat dacă ajungi vreodată în München! Pe lângă alergare, aici poți face și alte activități, cum ar fi înotul, jocul de tenis sau patinajul în zona olimpică.

5. Dresda: Dresden Marathon

Maratonul din Dresda este considerat de cei care au participat la această competiție drept unul distractiv și prietenos. Orașul este cunoscut ca fiind o metropolă artistică și culturală, având un decor istoric unic. Un cadru numai bun de o explorare în alergare!

Punctele celebre ale cursei sunt Zwinger, Opera Semper și faimoasa Frauenkirche. Traseul este foarte plat, ideal pentru a încerca un personal best. Deși maratonul presupune două ture ale traseului de semimaraton, al doilea tur este suficient de diferit pentru a menține alergătorii interesați. Alte obiective turistice vizibile de-a lungul traseului includ Palatul Regal din Dresda, Catedrala din Dresda, Academia de Arte, Frauenkirche și Palatul Japonez.

Dată: 27 octombrie 2019
Site: https://www.dresden-marathon.com/

Castelul Moritzburg

Dacă îți propui o alergare de poveste, câteva ture în jurul Castelului Moritzburg sunt de neratat! Acest loc este amplasat în nordul orașului Dresda, într-o vastă pădure, și oferă un peisaj incredibil al lacului Schlossteich. În special în zilele toride de vară, traseele umbrite ale pădurilor sunt ideale pentru o sesiune de antrenament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu