Franța: TOP 5 destinaţii de vizitat pentru alergători

Dacă te numeri printre persoanele care visează cu ochii deschiși la apusuri de soare minunate prinse în timpul unei alergări pe malul apei, aici găsești recomandările perfecte pentru următoarea ta vacanță. În orașele din Franța am găsit cele mai bune destinații pentru antrenamentele desfășurate de-a lungul cursului unora dintre cele mai importante râuri sau chiar pe malul mării.

Mai jos vei găsi o listă atât pentru competițiile de asfalt, în caz că vrei să îți găsești un obiectiv bine stabilit pentru anul ăsta, dar și o serie de locuri de vizitat și experimentat în alergare.

1. Montpellier: Marathon de Montpellier

Maratonul Montpellier are startul și finalul în același loc, la Place de la Comedie, și are un traseu care trece atât prin cartierele vechi, cât și prin cele noi. Astfel le permite alergătorilor să experimenteze o bună parte a orașului.

Obiectivul ambițios al organizatorilor este acela de a ajunge la 10.000 de alergători înscriși la competiție, în termen de 2 ani.

Dată: 22-24 martie 2019
Site: http://www.marathonmontpellier.fr/

Bois de Montmaur

Bois de Montmaur, parcul împădurit aflat la vest de grădina zoologică, este numai bun pentru un antrenament! Este un loc minunat pentru a alerga pe dealuri, într-un spațiu destul de mare (27 de hectare). Vegetația locului îți dă impresia că te afli într-o pădure din afara orașului, așa că ce poate fi mai plăcut decât o sesiune de deconectare într-un astfel de loc?!

2. Marsilia: Run in Marseille

Organizatorii au pregătit un traseu superb al orașului. Startul competiției este dat de la faimoasa Goudes, situată în inima parcului național des Calanques. Traseul atinge puncte emblematice, printre care noul stadion Velodrome, Parcul Borély și Place Castellane, sau chiar Vieux Port și La Corniche.

Finalul cursei este dat de o recepție cum se cuvine pentru niște alergători care au terminat o astfel de cursă.

Dată: 24 martie 2019
Site: 
https://www.runinmarseille.com/en/races/marathon

La Corniche

Traseul emblematic pe care trebuie să alergi măcar o dată dacă treci prin Marsilia este La Corniche. Traseul presupune o rută superbă de-a lungul mării, până la Plage du Prado. Dacă nu participi la maraton, atunci acest bulevard care începe de la Pharo Cove și care trece pe lângă Fortul Vechi și apoi ajunge până la Prado Beach este unul de neratat! Vei avea o priveliște minunată a Mediteranei, trecând pe deasupra golfurilor și a plajelor.

3. Paris: Schneider Electric Marathon de Paris

Maratonul Schneider Electric din Paris se află acum printre cele mai mari competiții din lume, atât datorită mărimii lui, cât și a performanțelor alergătorilor. Fiecare finisher vine acasă cu amintiri incredibile, asta-i clar! Aproximativ 57.000 de alergători (145 naționalități) merg anual să alerge în Orașul Iubirii. Cursa ajunge în puncte cheie precum Champs Elysées, Bois de Vincennes și Boulogne, și oferă priveliști spectaculoase pe toată lungimea traseului.

Împreună cu maratonul de la Berlin și maratonul de la Londra, acest maraton este unul dintre cele mai populare evenimente de alergare pe distanțe lungi din Europa. Este singura cursa franceză cu eticheta de aur a IAAF Road Race Label Events.

Dată: 14 aprilie 2019
Site: https://www.schneiderelectricparismarathon.com/en

Aici puteți vedea ce am filmat noi la Paris Marathon în 2017:

Seara, pe malul Senei

Dacă te numeri printre cei care preferă alergările de noapte, ideea unui antrenament pe malurile Senei sigur o să îți surâdă! Chiar dacă orașul prinde viață în timpul nopții, iar malurile râului vor fi pline de baruri, resaturante și mulți oameni, o să vezi și mulți alergători! Traseul are o suprafață plană, este luminat și are fântăni cu apă potabilă de-a lungul lui. Cadrul perfect pentru a cunoaște o altă față a Parisului, un oraș cu adevărat fabulos pe timp de noapte.

4. Lyon: Run in Lyon

Primii câțiva kilometri ai cursei te vor duce în chei, de-a lungul râului Saône, apoi spre Orașul Vechi, aflat în partea de nord, după care vei ajunge pe podul Paul Bocuse. Vei mai trece prin cartierul Croix-Rousse, renumit pentru industria de mătase a Lyonului, apoi pe lângă Parcul de la Tête d’Or, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Franța, care a fost deschis la mijlocul secolului al XIX-lea.

Pe traseu vei mai ajunge și pe malul râului Rhône, pentru ca la final să te întorci la Place Bellecour, cea mai mare piață pietonală din Europa. Acolo vei fi primit cu entuziasm, așa cum se cuvine primirea unui alergător care a acceptat o astfel de provocare. Sună tentant, nu-i așa?

Dată: 6 octombrie 2019
Site: https://www.runinlyon.com/en/races/marathon

Parc de la Tête d’Or sau Grand Parc Miribel Jonage

Grand Parc Miribel Jonage

Cele mai bune locuri pentru a alerga în Lyon sunt malurile râurilor Rhône și Saône, care se întâlnresc la sud de centrul orașului și formează o peninsulă numită “Presqu’île”.

Dacă vrei, totuși, și altceva decât alergare pe malul râului, îți recomandăm potecile din jurul Parcului de la Tête d’Or, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Europa, care sunt perfecte pentru o scurtă alergare. Mai mult, dacă te tentează să alergi în parc, dar nu vrei să excluzi partea cu apa, îți sugerăm să alergi  în Grand Parc Miribel Jonage. Acolo vei avea găsi o distanță mai mare (aproximativ 10 kilometri) și vei putea alerga în jurul lacului.

Îți plac dealurile și scările? Atunci vei iubi orașul Lyon!

5. Riviera Franceză (Niece-Cannes): Marathon des Alpes-Maritime

Un maraton de-a lungul Rivierei Franceze poate fi considerat de-a dreptul o vacanță! Mare, palmieri, soare… plus o panoramă cu munți înzăpeziți… Asta chiar este o imagine perfectă! Startul se dă de la Promenade des Anglais din Nisa, aproape de Negresco, iar sosirea este pe Boulevard de la Croisette din Cannes, în apropiere de Palatul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Acest maraton este un eveniment IAAF Bronze Label și este al doilea cel mai mare maraton din Franța. Riviera franceză are o medie de 300 de zile de soare pe an și 115 km de coastă și plaje, destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat! Chiar și pentru alergători!

Dată: 3 noiembrie 2019
Site: http://www.marathon06.com/2019/epreuves/marathon/

Coasta de Azur

Câteva dintre cele mai importante locuri de alergat de pe Coasta de Azur sunt Promenade des Anglais din Nisa, un tur al Monaco/Monte-Carlo și un tur al Saint-Jean-Cap-Ferrat. Există și o serie de peninsule excelente pentru a alerga: Antibes, Cap de Nisa (Coco Beach), Cap Ferrat și Cap d’Ail.

În plus, poți alege Parcul Mont Boron, care se află la doar câțiva km est de Nisa. Este o zonă de deal, împădurită, care are și măslini și în care poți găsi atât spații pentru picnic, trasee de drumeții, cât și un castel din secolul al XVI-lea pe care-l poți vizita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu