Italia: TOP 5 destinaţii de vizitat pentru alergători

Destinația de săptămâna asta este Italia, o țară cu o cultură și o istorie bogată. În top-ul nostru avem cinci orașe pe care vă recomandăm să le vizitați. Fie că vorbim de un city break în care vreți să participați strict la o competiție sau o vacanță mai lungă în care să aveți timp atât pentru vizitarea obiectivelor turistice, cât și pentru relaxare și, de ce nu, niște antrenamente de alergare, orașele de mai jos sunt atracții turistice pentru alergătorii din toată lumea.

1. Roma: Acea Maratona di Roma

Dacă sunteți în căutarea unei combinații ideale între sport și un weekend minunat de vizitare a obiectivelor turistice, maratonul din Roma este locul perfect! Competiția sportivă are loc anual în primăvară, atunci când temperaturile sunt placute, iar numărul turiștilor nu este încă destul de mare. De la an la an, Maratona di Roma atrage tot mai mulți alergători.

Linia de start este plasată în fața Colosseumului vechi de 2.000 de ani, iar de aici ruta este una care atinge toate obiectivele turistice importante. Printre altele, veți trece prin fața Bazilicii Sf. Petru, Fântâna Trevi, Piazza Navona, Treptele Spaniole și pe o mulțime de străzi pitorești și înguste din vechea parte a orașului. Traseul este surprinzător de plat pentru un oraș construit pe șapte dealuri, iar străzile înguste pot crea aglomerări care vor adăuga câteva minute în plus la timpul total petrecut în cursă.

Dată: 7 aprilie 2019
Site: www.maratonadiroma.it

Lungotevere

Primul loc recomandat pentru alergare este de-a lungul Lungotevere, un bulevard care se întinde de-a lungul râului Tiber și care separă Trastevere de Piazza Venezia. Puteți începe traseul de la Ponte Sublicio, în apropiere de Porta Portese la Ponte Milvio și puteți merge către Castel Sant’Angelo și Isola Tiberina. Zona este destul de deschisă și are, de asemenea, bolovani mari și scări care pot fi folosite pentru diferite tipuri de exerciții suplimentare.

Dacă vreți să alergați în centrul orașului, cel mai bine este să o faceți dimineața devreme atunci când orașul este încă adormit, iar asta vă permite să explorați străzile, monumentele și liniștea Romei înainte de a se trezi.

2. Milano: Generali Milano Marathon

Generali Milano Marathon reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente sportive din Milano. Este capabil să implice din ce în ce mai mult atât sportivii, cât și locuitorii, dobândind o dimensiune internațională. Complet reînnoit pentru ediția 2015, traseul începe și se termină chiar în centrul orașului și este constant îmbunătățit.

Organizatorii le oferă alergătorilor un traseu modern și complet, care combină netezimea solicitată de alergătorii de top, precum și de amatorii rapizi, dar le oferă tuturor posibilitatea de a admira și de a se bucura de un oraș din ce în ce frumos. În timpul cursei participanți vor putea vedea o combinație între elementele istorice și cele contemporane.
În plus, în 2019 competiția va deveni singurul maraton care inclus în noul circuit internațional Abbott World Marathon Majors. Asta înseamnă că cei care vor alerga în aprilie pe străzile din Milano vor avea ocazia să câștige puncte pentru a se califica la prima finală a Wanda Age Group World Championships, programată la Londra în primăvara anului 2020 (2020 Virgin Money London Marathon).

Dată: 7 aprilie 2019
Site: www.generalimilanomarathon.it

Giardini Pubblici Indro Montanelli

În Giardini Indro Montanelli veți vedea o combinație uimitoare între știință și natură. Pe lângă multă vegetație, aici veți putea găsi Planetariul și Muzeul de Istorie Naturală. Sunt disponibile mai multe trasee: puteți trece prin perimetrul exterior sau prin interiorul parcului, acolo unde sunt mai multe alei cu arbori. Acest parc ajunge la apogeul frumuseții în primăvară, atunci când plantele înfloresc și sunt surprinse niște apusuri de soare foarte frumoase. Un sfat este să nu vă aventurați în această zonă în perioada când ies oamenii de la serviciu.

3. Brescia: Gruppo Bossoni Brescia Art Marathon

Brescia Art Marathon este un eveniment internațional deschis tuturor doritorilor care pot alege una dintre cursele de 42.195 km, 21 km, 10 km sau 10 km necompetitivi. Traseul străbate străzile complet pavate și străzile suburbane, parțial închise traficului.

Dată: 10 martie 2019
Site: 
http://www.bresciamarathon.it/

Parco Tarello

În Parcul Trello din Brescia poți facee un traseu de 7,59 km cu o ascensiune totală de 9,45 m.

4. Veneția: Huawei Venicemarathon

Maratonul de la Veneția este o cursă desfășurată anual încă din 1986. Printre reperele pe care le găsești pe traseu sunt Ponte della Libertà și Parco San Giuliano. Maratonul de la Veneția este practic plat și rapid, cu 3-4 înclinații scurte între kilometrii 25 și 35. Ce este deosebit pe parcursul cursei? Cele 14 poduri mici de peste canalele venețiene.

Deși numărul limită de participanți este de 8.000 de alergători, anual cererile de înscriere depășesc acest număr.

Dată: 27 octombrie 2019
Site: www.huaweivenicemarathon.it/it/venicemarathon

Pe malul apei

Cele mai bune locuri pentru a alerga în Veneția sunt cele de-a lungul apei: spațiile sunt mai extinse, iar vederile sunt minunate. Trei locuri de menționat sunt de la Riva dei Schiavoni către Giardini (grădini), și în apropiere de zona Sant’Elena, Zattere și Fondamente Nuove. De asemenea, insulele din laguna venețiană Giudecca, Lido și Burano, la care se face ușor accesul cu un Vaporetto, oferă alergări plăcute cu mai puțină lume în jur.

5. Torino: Team Marathon/Maratona di Torino

Prima ediție a maratonului din Torino a avut loc în 1987, deși au fost organizate și alte competiții înainte de asta. Sunt menționate inclusiv curse de prin anii ’70 și începutul anilor ’80, iar cel mai vechi exemplu cunoscut al unei curse datează încă din 1897. Concursul de atunci a fost difuzat în direct la televiziunea publică a Italiei – RAI.

Această cursă atrage în fiecare an un număr important de alergători profesioniști internaționali – sportivi kenyeni și etiopieni, care iau startul în competiția principală împotriva atleților italieni de top. Cursa are loc într-un oraș interesant pentru cultura, istoria, mâncarea și vinurile locale. Este un loc care chiar merită descoperit de alergători.

Dată: 3 noiembrie 2019
Site: http://www.teamarathon.it/en/maratonaditorino/

Parco del Valentino

Dacă vă întrebați unde sunt alergătorii din Torino, îi veți găsi pe toți în Parco del Valentino. Acest parc umbros aflat pe malul râului, chiar la sud de centrul orașului, este plin de trasee diferite și oferă o zonă excelentă pentru alergare. De asemenea, vă puteți crea un traseu care să includă o alergare mai lungă chiar pe malul râului. Iar după antrenament puteți vizita Palatul Valentino, muzeul de artă, grădina botanică sau orașul medieval recreat complet, toate aflate în interiorul acestui parc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu