adidas va produce 11 milioane de pantofi care conţin plastic reciclat

adidas va produce 11 milioane de pantofi care conţin plastic reciclat

După ce în 2018 a produs mai mult de cinci milioane de perechi de pantofi care conțin deșeuri din plastic reciclat, anul acesta adidas şi-a propus să dubleze aceste cifre.

Ca urmare a unei colaborări cu Parley for the Oceans, deșeurile de plastic sunt interceptate pe plaje înainte de a ajunge în oceane. Respectivul deșeu din plastic este transformat într-un fir care devine o componentă cheie a materialului superior al încălțămintei adidas. Mai mult, compania produce și îmbrăcăminte din materialul reciclat. Aici putem aminti tricoul Ligii Campionilor pentru FC Bayern München și costumul lui Alexander Zverev pentru Australian Open.

Recent, adidas a semnat Carta privind protecția climei pentru industria modei la Conferința ONU privind schimbările climatice care a avut loc în Katowice, Polonia și a convenit să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 30% până în 2030.

În plus, adidas se angajează să utilizeze numai poliester reciclat în fiecare produs și pentru fiecare aplicație în care există o soluție până în 2024. În calitate de membru fondator al Inițiativei Better Cotton, adidas produce doar bumbac cu efecte minime asupra mediului. De asemenea, începând cu anul 2016, magazinele adidas nu mai folosesc pungi de plastic.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

youtube
facebook
instagram
twitter