Spania: TOP 5 destinaţii de vizitat pentru alergători

Ca alergător, atunci când îți planifici vacanța e imposibil să nu te uiți și la rutele recomandate pentru alergare de oamenii locului. Deși concediul este pentru relaxare, o scurtă alergare în locuri necunoscute nu a stricat nimănui, nu?

Există două categorii de oameni: unii care vizitează diferite orașe europene și își streacoară în program una, două alergări, iar alții care merg prin Europa tocmai pentru a participa la evenimente de running.

Indiferent din care categorie faci parte, mai jos vei găsi o serie de recomandări pentru destinații de vizitat în Spania. Am selectat atât o serie de maratoane importante, cât și parcuri sau diferite alte locuri în care poți planifica niște ture scurte.

1. Sevilia: Zurich Maratón de Sevilla

Maratonul din Sevilia, cunoscut și sub numele de Zurich Maratón de Sevilla, este printre cele mai populare din Spania și trece pe lângă cele mai emblematice obiective ale orașului: Catedrala, Plaza de España, Turnul Giralda, Turnul Torre del Oro și Parcul María Luisa. Traseul este, de asemenea, deosebit de plat.

Maratonul este precedat de două zile de evenimente, începând cu târgul alergătorilor și un prânz tradițional de paste la Palenque cu o zi înainte de cursă. Zurich Maratón de Sevilla promovează participarea atât a alergătorilor amatori sau profesioniști, cât și a familiilor lor la cel mai aglomerat eveniment sportiv din oraș.

Dată: 15-17 februarie 2019
Site: http://www.zurichmaratonsevilla.es/

Parque de María Luisa

Dacă, însă, nu ajungi la maraton, unul dintre obiectivele pe care le poți vizita chiar și în alergare este Parcul María Luisa. Deschis în 1914 și construit în stil romanic, este unul dintre cele mai vizitate locuri datorită multelor zone umbrite care sunt esențiale într-un oraș în care temperaturile cresc în mod regulat.

2. Barcelona: Zurich Marató Barcelona

Orașul găzduiește anual alergători din întreaga lume, veniți pentru renumitul eveniment de running. Traseul maratonului de la Barcelona este o bucurie pentru orice alergător, dar și pentru partenerii lor de călătorie. Maratonul este organizat ca un traseu turistic prin Barcelona: de la Sagrada Familia, la La Pedrera și până la Camp Nou, cursa include, de asemenea, promenada de-a lungul plajei. Ce poți să-ți dorești mai mult de atât?!

În plus, pe traseul cursei există 41 de puncte de cheering adresate spectatorilor, plus diferite alte activități, astfel încât publicul să-i încurajeze într-un mod festiv pe participanții la cursă și să se poată bucura și ei de timpul petrecut la maraton.

Dată: 8-10 martie 2019
Site: https://www.zurichmaratobarcelona.es/

Aici puteți vedea ce am filmat noi la Barcelona Marathon în 2017:

Carretera de les Aigües

Dacă preferi locațiile nu atât de centrale, poți alege Carretera de les Aigües pentru un antrenament care are o priveliște spectaculoasă asupra Barcelonei. Acesta este locul unde alergătorii din capitala catalană preferă să alerge pe un traseu de aproximativ 9 kilometri. Până aici se poate ajunge cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun. Sau, dacă vrei să faci o încălzire perfectă înainte de alergare, poți merge chiar pe jos!

3. Madrid: EDP Rock ‘n’ Roll Madrid

Maratonul din Madrid face parte din seria de Maratoane Rock’n’Roll, ceea ce înseamnă și mai multă muzică! Pe traseu sunt organizate mai multe scene pentru concerte, iar la final găsești un festival în toată regula. Traseul ajunge, bineînțeles, pe lângă mai multe monumente emblematice ale Madridului.

Dată: 26-28 aprilie 2019
Site:
https://www.runrocknroll.com/en/events/madrid

El Retiro Park

În plus față de poziția excelentă din centrul orașului și de conexiunile cu liniile de transport public, parcul oferă o serie de rute diferite, fie pe poteci, fie pe asfalt. Aici îți vei putea alege distanța pe care vrei să o parcurgi, iar în zilele călduroase vei găsi o mulțime de rute cu zone umbrite. Tot aici vei putea găsi câteva monumente interesante, cum ar fi monumentul Ingerului căzut, unul dintre cele trei exemple de acest tip de monument din lume.

4. Bilbao: EDP Bilbao Night Marathon

Maratonul din Bilbao are o caracteristică specială: este un maraton de noapte! Acesta este singurul maraton organizat pe timp de noapte din Europa și este inclus în calendarul oficial al federației spaniole de atletism. Cursa face parte din eforturile conducătorilor de a face din Bilbao un punct de referință pentru evenimentele sportive care generează activitate economică și însuflețește orașul.

Maratonul de noapte este o combinație între sport și distracție, oferind tuturor posibilitatea de a participa și de a experimenta orașul într-un mod diferit. Te poți înscrie la oricare dintre cele trei curse diferite: maraton, semimaraton, sau cursa de 10 km.

Dată: 19 octombrie 2019
Site: https://www.edpbilbaomarathon.com/

Parque Europa

Acesta nu este nici cel mai central, nici cel mai spectaculos parc din Bilbao, dar este ales de localnici pentru a se antrena. Aici vei putea alege una dintre cele două opțiuni: alergare pe asfalt sau alergare pe iarbă, ambele ture având o distanță de aproximativ un kilometru și jumătate.

5. Valencia: EDP Maratón Valencia Trinidad Alfonso

Maratonul din Valencia, desfășurat pentru prima oară în 1981, a devenit astăzi o sărbătoare sportivă care începe și se termină în Orașul Artelor și Științelor. Traseul este în principal suburban, evitând cea mai mare parte a centrului, dar având o porțiune de alergare de-a lungul coastei. Cursa este organizată pe plat și acoperă foarte mult centrul istoric al Valenciei. Locații notabile de-a lungul rutei includ Jardin del Turia, Mercado de Colon și Palua de la Musica, cursa terminându-se la uimitorul Museo de las Ciencias Principe Felipe.

Ca bonusuri avem temperatura din timpul maratonului, care este în jur de 12-17 grade și reprezintă un ideal pentru alergători. Mai mult, participanții primesc ciocolată caldă și churros înainte de cursă. Yummy! Unde mai punem faptul că pe traseu există multă muzică live? Pare o destinație de vis!

În plus, pentru cei care vor să scoată un personal best, în Valencia s-a obținut recordul mondial la semimaraton cu un timp de 58 de minute și 18 secunde.

Dată: 30 noiembrie – 1 decembrie 2019
Site: https://www.valenciaciudaddelrunning.com/en/marathon/marathon-42k/

Parque de Cabecera

Mulți localnici și vizitatori aleg acest loc ca un bonus la Parque Natural del Turia, care se întinde de-a lungul râului și oferă un traseu de alergare între 2 și 30 km. Traseul include dealuri abrupte, care sunt perfecte pentru alternarea ritmului din timpul antrenamentului. În plus, poți face și o mică pauză de la antrenament și poți închiria o hidrobicicletă în formă de rață cu care să te plimbi pe lacul din interiorul parcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu