Alergarea pe vreme foarte rece: 5 lucruri care te vor ajuta să învingi “căldurica”

Cinci-șase dimineața. Sună ceasul. Afară este complet întuneric, căldura în casă merge la turație maximă ca să facă față frigului. Nu sunt mai mult de 0 grade, e foarte frig. Senzația adevărată este de -5 sau -10 grade, oricum nici nu prea mai contează pentru că deja există o singură expresie care definește intervalul termic: cumplit de frig.

Scenariul de mai sus se aplică în multe zile de iarnă, când toate semnele îți spun să nu ieși la alergat. În casă e bine, patul e definiția confortului, butonul de snooze al telefonul pare singurul care funcționează. Trebuie să fii nebun ca să renunți la toate acestea, să te îmbraci în multiple straturi din poliester și să ieși să alergi când toată lumea doarme.

Am făcut o listă cu lucruri pe care le poți face ca să învingi confortul. Și poate aceste idei te vor ajuta și-n alte situații din viață 🙂

  1. Rutina este extrem de importantă. Încearcă să ieși din zona de confort măcar o dată pe săptămână. Dacă lași timpul să treacă, o să-ți fie din ce în ce mai greu să te motivezi. Oamenii de succes pun mare preț pe rutină, iar pe The CEO Library găsiți un interviu mișto  pe tema asta.
  2. Primele 5 secunde de când ai auzit ceasul sunând sunt capitale. Dă pătura la o parte și ridică-te din pat. E ok să înjuri printre dinți, dar sub nici o formă nu te înfofoli și mai tare în pătură, spunând “încă 3 minute și mă duc”. Sunt șanse mari să te fure somnul și să rămâi în pat.
  3. Pregătește-ți echipamentul de alergare înainte să te culci. Dimineața vei fi super obosit și nu vei avea chef să cauți colanți, bluze de corp, ciorapi, buff, căciulă, mănuși, frontală. Toată enumerația asta lungă se va transforma într-o scuză pentru a rămâne la căldurică.
  4. Culcă-te cât mai devreme ca să ai măcar 6-7 ore de somn. Dacă adormi târziu și te privezi de somn, nu e o idee bună să alergi după câteva ore de odihnă. Așadar planifică escapadele matinale.
  5. Poți să faci orice, dar NU apăsa pe snooze.

*bonus: fă-ți o poză într-o zi în care ai reușit să învingi toate argumentele contra și mai uită-te la ea din când în când. Eu am una dintr-o dimineață în care alergăm în Cișmigiu și fix când am făcut poza mi-a căzut zăpadă în cap :-)) 

Ar mai fi multe lucruri de spus despre alergarea echipamentului potrivit, hidratare, dar cel mai important este să învingi căldurica și restul vin de la sine. Mult succes la anternamente!

În altă ordine de idei, pe 15 decembrie ne vedem la #TuraDeVis Winter Edition 2018 și alergăm de la răsărit până la apus 🙂 Pentru detalii urmăriți site-ul 321sport.ro și paginile noastre de Facebook și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu