#321sportNYC (ep. 2) – prima alergare în New York. Orașul este senzațional!

321sport prezintă experiența New York Marathon 2018 într-un proiect editorial special realizat în capitala mondială a alergării. Articolele scrise de la New York sunt oferite de Alive de la Secom România, care asigură necesarul de energie pentru toți oamenii activi.

În primul articol din seria de la New York am făcut o glumă cu Xnet-ul de acum 15 ani din România. Să uploadezi 20 fotografii este o adevărată aventură în sine, așadar episoadele de la New York vor apărea cu o mică întârziere.

De când am plecat de la București mi-am făcut o agendă în care am pus toate evenimentele la care vreau să ajung cât timp sunt la New York, iar în scurt timp programul începuse să arate precum unul de la birou, cu întâlniri puse una după alta. Mă bucur că am făcut asta pentru că orașul este atât de mare și sunt ATÂT DE MULTE lucruri de făcut, încât o planificare minuțioasă este foarte importantă.

Vineri am ales să merg alături de echipa NYRR (New York Road Runners, organizatorii maratonului) la un eveniment pe care l-au numit HISTORY RUN. Gazda a fost Stuart Calderwood, unul dintre antrenorii NYRR, care ne-a întâmpinat la sediul maratonului, apoi am mers în Central Park unde am alergat și ne-a povestit mai multe lucruri despre istoria acestei curse. Este fascinant cum o competiție care la prima ediție în 1970 a avut 55 finisheri a reușit să ajungă la peste 50.000 finisheri în prezent!

Grupul a fost de aproximativ 15 alergători din mai multe țări, iar împreună am parcurs aproximativ 7 kilometri prin Central Park, unul dintre cele mai frumoase locuri în care am alergat vreodată. Sunt sute de alei pe care se poate alerga, iar alergătorii păreau mai mulți decât oamenii veniți să viziteze parcul. Sigur, acesta este și efectul maratonului, mulți se antrenau pentru marea cursă, dar Stuart ne-a spus că pe tot parcursul anului se pot întâlni mii de alergători în fiecare zi în Central Park. Cum pășești în acest loc, parcă imediat simți că ai intrat într-o mare familie sportivă.

După ce am terminat alergarea am rămas pentru câteva minute la sediul NYRR, care arată ca un adevărat hub al sportului: au sală de sport, magazin sportiv, câțiva pereți care prezintă toată istoria competițiilor organizate de ei plus toate medaliile de la New York Marathon de până acum. Este genul acela de loc pe care oricare alergător îl poate numi CASĂ din primul moment în care pășește acolo!

Următoarea destinație a fost Sport Expo, care este un adevărat mall al sportului. De fapt cred că greșeșesc pentru că niciodată nu am văzut atât de mulți oameni într-un mall 🙂 Locul este uriaș, iar numărul de oameni veniți este greu de estimat. Vineri la ora prânzului cred că erau peste 20.000 – 30.000 oameni veniți acolo: concurenți, familii, prieteni, curioși, pasionați de sport. Tentația de a cumpăra toate lucrurile din lume este imensă, așa că am plecat repede pentru că am vrut să fac câteva fotografii mai diferite cu numărul de concurs. M-am îndreptat spre Empire State Bulding, unde preț de vreo 10 semafoare am încercat să fac un selfie în săritură care să iasă bine-bine. Și până la urmă am reușit, iar poza o puteți vedea un pic mai jos 🙂

Aș vrea să abordez puțin capitolul mâncare. Oamenii de aici mănâncă foarte multă pâine. Enorm de multă pâine. Mai jos puteți vedea micul dejun de la hotel. Tot micul dejun. Numai pâine. Mi-e dor de merele de acasă 🙂

Închei ziua de vineri rupt de oboseală, dar pregătit pentru sâmbătă când urmează un shakeout run cu Orchard Street Runners și prima interacțiune cu running crew-urile din NY. Dar despre toate acestea în episodul 3! Vă mulțumesc pentru atenție!

Documentarul video Discover the World through its Marathons este prezentat de Alive de la Secom România și încurajat de Under Armour România, Nokia și Air France. Acesta va fi lansat la finalul lunii noiembrie în cadrul unui vizionări organizate la magazinul Under Armour din Mega Mall. Mai multe detalii despre evenimente vor fi anunțate ulterior.

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu