#321sportNYC (ep. 1) – un drum lung, jet lag, cearcăne și un film mișto

321sport prezintă experiența New York Marathon 2018 într-un proiect editorial special realizat în capitala mondială a alergării. Articolele scrise de la New York sunt oferite de Alive de la Secom România, care asigură necesarul de energie pentru toți oamenii activi.

Se spune că înaintea unei curse de maraton este bine să fii odihnit pentru a da randament în competiție. Dacă vorbim despre maratonul de lângă casă, nu prea există scuze pentru lipsa de somn înainte de competiție. Dar New York nu este orașul de peste drum, ci mai degrabă de peste ocean, așa că oboseala și schimbarea de fus orar sunt niște lucruri la care trebuie să ne adaptăm repede.

M-am trezit joi pe la 7 dimineața, deși zborul era la 14:20 ora României. Nu mi-e rușine să spun că am avut o mulțime de emoții: primul motiv este cursa în sine, încă nu îmi vine să cred că voi alerga New York Marathon, iar cel de-al doilea de multitudinea de lucruri pe care trebuia să le bifez înainte să plec: acte, scriptul pentru toate filmările, confirmări, programul tuturor zilelor, toate hainele pe care le voi folosi în această perioadă. Cu hainele am întotdeauna o mare problemă pentru că tind să pun mult prea multe în bagaj și folosesc expresia “hai să iau totuși 3 perechi de blugi, poate plouă și nu o să am unde să le usuc”. 🙂 Așa că a trebuit să renunț la multe dintre ele și să încerc să car un bagaj cât mai ușor.

Trec peste griji și emoții, căci aș putea să povestesc ore întregi despre asta! Așa că închid bagajul și mă sui în autobuzul 783 care mă duce către aeroportul Otopeni. Am plecat de acasă la 11:00, ora României. Iar până n-am ajuns în pat la New York nu mi-am schimbat ora de pe ceas ca să pot să contorizez durata totală de la ușa casei din București până la patul din hotel.

Zborul a fost București – Paris – New York, iar până în Franța mi-am scos laptopul și am rezolvat câteva urgențe de la birou. Orele au trecut repede, afară era încă lumină și moralul era sus. La Paris am ajuns pe o vreme ploioasă și brusc s-a făcut întuneric. Știam că urmează multe ore de întuneric și am decis ca pe zborul de la Paris la New York să văd un film, apoi să mă culc câteva ore.

Nu cred că este un secret că sunt un pasionat de alergare, dar m-am bucurat super mult să văd că Air France au un promo special dedicat alergătorilor atunci când accesezi sistemul audio-video de la bord 🙂 Și nu era doar o reclamă, ci există și mult content legat de sport. Așa că primul lucru pe care l-am făcut a fost să urmăresc documentarul realizat în 2018 la Marathon des Sables, o poveste super captivantă de 45 minute care m-a făcut să mă gândesc la un singur lucru: alergătorii ca alergătorii, care știu că vor alerga zile întregi în deșert, însă operatorii care filmează un asemenea traseu sunt niște adevărați eroi. Am văzut niște cadre la care pur și simplu mă întrebam cum reușesc să ajungă în locurile acelea și să tragă niște chestii atât de spectaculoase. Filmul încă nu este disponibil pe Youtube, căci aș fi vrut să las un link. Dacă veți avea ocazia, trebuie neapărat să-l urmăriți.

După documentar am prins câteva episoade din Young Sheldon, nu văzusem serialul până acum, deși auzisem că este simpatic. A fost numai bun pentru o porție serioasă de bună dispoziție înainte de somn. Apoi au urmat 4-5 ore de somn adânc până la aterizarea la New York. Și de aici a început distracția, căci formalitățile vamale au durat o veșnicie, iar drumul de la aeroport până la hotel o altă veșnicie. Metroul funcționează non-stop în New York, însă noaptea scade frecvența, așa că am contorizat aproximativ 2 ore din momentul în care am luat bagajul și până am ajuns în camera de hotel. Și vreo 20-30 stații, cred. Nici nu mai țin minte, la un moment dat m-a luat somnul în metrou. Și nu eram nici pe departe singurul, pare că multă lume adoarme în metroul din New York.

La ora locală 03:30 am dat stingerea în camera de hotel. Era aproximativ 10 dimineața în România și cred că tremuram de oboseală. Am adormit relativ repede, fiind rupt de oboseală. Mai sunt 2 zile până la maraton și vreau să văd cât mai multe locuri și să profit de fiecare minut petrecut aici. Dacă aș putea să renunț la somn, aș face-o, dar nu ar fi cea mai înțeleaptă alegere.

Treaba cu energia este extrem de importantă într-o asemenea călătărie, motiv pentru care mă bucur mai mult ca niciodată de boost-ul pe care mi-l oferă Alive! de la Secom România!

Un lucru pe care nu trebuie să-l uit niciodată: avem internet extraordinar din România! Upload-ul pozelor din acest articol a durat aproximativ 2 ore. Câteva fotografii de aproximativ 250-300 kb fiecare!!! 🙂

Bagajul în București: încărcat cu multă energie de la Alive și echipament sportiv Under Armour pentru toate alergările de la New York

Plecarea de pe aeroportul Otopeni din București și poza cu steagul echipei 🙂

Bagajul 321sport pentru cursele internaționale este plin de stickere 🙂

Zborul Air France pe ruta București – Paris a oferit niște priveliști grozave

Toate lucrurile importante într-o singură tăviță la security check 🙂 Borseta PORC cu toate actele, ceasul Garmin Fenix 5 Plus, ochelarii, un GoPro și crema Nivea

Zborul AF0008 pe ruta Paris – New York a însemnat in flight entertainment urmat de somn 🙂

Young Sheldon, cel mai simpatic serial pe care l-am descoperit în ultima perioadă! De urmărit pe un zbor lung, asigură o porție bună de bună dispoziție.

Genul de spot care-mi face ziua mai bună oriunde m-aș afla. Air France loves running 🙂

Documentarul video Discover the World through its Marathons este prezentat de Alive de la Secom România și încurajat de Under Armour România, Nokia și Air France. Acesta va fi lansat la finalul lunii noiembrie în cadrul unui vizionări organizate la magazinul Under Armour din Mega Mall. Mai multe detalii despre evenimente vor fi anunțate ulterior.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu