Karin Kids și 321sport: împreună pentru o generație de copii sănătoși și activi

Sportul este esențial în dezvoltarea armonioasă a celor mici, motiv pentru care în vara lui 2018 am creat alături de Karin Kids Academy Domenii un program dedicat copiilor de la grădiniță.

Context

Într-o țară în care sportul nu este (încă) văzut ca un lucru necesar în viața de zi cu zi, obezitatea infantilă a atins cote alarmante: 1 din 4 copii de 8 ani suferă de obezitate! O astfel de afecțiune cronică are efecte asupra întregii vieți, iar România ocupă, din păcate, un loc fruntaș în Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă: suntem pe locul al doilea, arată statisticile.

Soluție

Credem că dragostea pentru sport trebuie cultivată de la cele mai fragede vârste, iar programul pe care l-am conceput alături de Karin Kids reprezintă o soluție distractivă și plăcută prin care am introdus sportul în programul săptămânal al copiilor din grădiniță.

Jocul a fost ingredientul principal, alături de care am adăugat elemente de alergare, coordonare, viteză, echilibru și multe altele. Toate antrenamentele au fost concepute într-o notă pozitivă, iar starea de bine a dat tonul în fiecare dimineață.

Prin atmosfera creată la orele de sport, o mare parte dintre copii au participat la orele de sport, iar cei care la început nu au avut curaj s-au alăturat din mers, văzând că toți colegii lor au intrat în echipa de sport!

Despre grădinița Karin Kids Academy

Metodologia Karin’s Knowledge se bazează pe o serie de metode proprii, activități, tehnici și jocuri educative clasificate după funcția lor didactică, care reușesc să definitiveze o nouă modalitate de educație.

Aceasta îmbina atât partea formală cât și cea non-formală, dându-i copilului atât funcția ludică ce primează la vârstele fragede cât și cea cognitivă, mascată tot printr-o formă de joc.

Mai multe detalii despre metodologia Karin’s Knowledge puteți găsi pe site-ul grădiniței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu