O alergare “un pic altfel”: hai la Sun Challenge Văcărești!

Alergare în peisaje naturale de vis, dar fix în mijlocul orașului? Pare greu de crezut! Doar că puțină creativitate combinată cu dorința de aventură au dat naștere unei curse de alergare complet deosebite: Sun Challenge Văcărești!

Parcul Natural Văcărești este un loc unic prin biodiversitatea lui: găzduiește 150 specii de păsări, 331 specii de plante, 13 specii de mamifere, 7 specii de pești și 111 specii de insecte. Pe scurt, o adevărată comoară în centrul orașului.

Pe 29 septembrie, Sun Plaza organizează prima ediție a competiției de alergare Sun Challenge Văcărești, iar înscrierile sunt oficial deschise: https://www.sun-plaza.ro/sunchallenge/

Doritorii se pot înscrie la una dintre cele 2 distanțe de concurs: 10.4 km sau 15.6 km, alergându-se pe poteca de sus, ce împrejmuiește Parcul Natural Văcărești. Astfel, participanții de la tura scurtă vor încercui în alergare Parcul de două ori, iar cei de la tura lungă de trei ori.

Aleargă și ajută la protejarea țestoaselor de apă din Parcul Natural Văcărești

Competiția are un pronunțat caracter ecologic, iar banii strânși din taxele de înscriere vor merge către Administrația Parcului Natural Văcărești, care îi va folosi în programele de protejare ale celor aproximativ 50 de țestoase de apă (Emis orbicularis) care viețuiesc în Parc.

Țestoasa de apă este singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna României, iar scopul final este acela de a le asigura toate condițiile de care au nevoie pentru a proteja această specie și pentru a evita extincția ei. Iată care sunt acțiunile concrete care ajută la conservarea și evitarea extincției: managementul habitatului lor – pentru a le ajuta in depunerea ouălor, pentru a le proteja în sezonul de hibernare, pentru a le feri de “vânatoare”, acțiuni de gestionare a vegetației și a structurii solurilor de pe marginea apelor unde ele viețuiesc, și altele.

Faptele bune sunt răsplătite!

Participanții de la Sun Challenge Văcărești pot câștiga premii în valoare de 500 lei până la 1900 lei.

*Taxa de înscriere este de 100 de lei în intervalul 19 iulie-21 septembrie.

Implică-te, o țestoasă îți va mulțumi! 🙂

Practicarea alergatului este o activitate sportiva permisa de regulamentul Parcului Natural Vacaresti. Consultati aici regulamentul parcului.

Despre Sun Plaza

Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, inaugurat în anul 2010. Sun Plaza se poziționează ca fiind un centru comercial care comunică “Un pic altfel”, lucru declinat în toate evenimentele pe care le organizează.

Pentru a-ți face o idee despre Sun Plaza si despre acest “Un pic altfel”, poți vizita pagina de facebook si site-ul Sun Plaza.

PS: La Tura de vis 2017 am alergat ultimii kilometri în Delta Văcărești, iar zona este absolut fenomenală!

Dimineața în Delta Văcărești la Tura de vis 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu