Companii cărora le pasă | Sportul pentru angajați | ep. 3 – Libra Internet Bank

Au apus vremurile când angajații erau motivați de o ieșire la paintball o dată pe an. Oamenii au devenit mult mai interesați de propria sănătate și își aleg locurile de muncă nu doar în funcție de oportunitățile de dezvoltare profesională, ci mai ales de accentul pus pe dezvoltarea personală. Un studiu realizat în 2017 de către eJobs arată că doar 28% dintre angajații din România sunt motivați de beneficiile extrasalariale oferite de firma la care lucrează.

La 321sport am dezvoltat din 2016 un program intern de sport prin care ne-am propus să aducem plus valoare în viețile oamenilor și să îi ajutăm să devină mai buni prin sport. Lucrând și interacționând cu multe companii, am observat că există trei tipologii:

  1. Sportul nu face parte din cultura organizațională.
  2. Programele sportive se traduc în: vă plătim înscrierea la un maraton, purtați tricoul companiei și faceți niște poze, dar vă descurcați voi cu antrenamentele.
  3. Sportul a devenit o parte importantă din cultura organizațională, iar companiile au înțeles că relația oamenilor cu sportul trebuie să fie constantă și de calitate pentru a aduce beneficii reale.

Pentru că știm ce eforturi fac anumite companii pentru a integra sportul în cultura organizațională, am decis să creăm o serie de articole în care să-i aplaudăm pe cei care aleg să facă lucrurile bine, iar viața angajaților să se îmbunătățească în mod real, nu doar pe hârtie. Bine ați venit la Companii cărora le pasă | Sportul pentru angajați”.


Episodul 3 – Libra Internet Bank / Libra Energize

Programul de sport al Libra Internet Bank nu presupune o sală de fitness sau abonamente decontante la sălile de fitness, ci are un scop mult mai înalt: acela de a crea adevărate echipe bazate pe prietenie, încredere și reciprocitate.

Iar cum valorile enumerate anterior se clădesc în timp, oamenii de la Libra Internet Bank au înțeles că pentru a da naștere unui program care să schimbe viețile oamenilor în mod pozitiv este nevoie de acțiuni susținute, de răbdare și de timp pentru a așeza cărămidă peste cărămidă.

Vă invităm să aflați ce înseamnă programul Libra Energize, cum a luat naștere și câți oameni a reușit să aducă împreună, cât și felul în care a ajutat la consolidarea brandului de angajator pentru Libra Internet Bank.

Spiritul de echipă înseamnă totul pentru Libra Energize!

Libra Energize este programul intern al companiei și se desfășoară, atenție, din 2011! Competiția presupune formarea unor echipe alături de colegii de la birou, iar pe parcursul anului toți aceștia vor participa la competiții sportive care îi vor pune la încercare din punct de vedere fizic și mental. Printre activități se numără alergarea de șosea, alergarea montană, ciclismul, înot, ateliere de îndemânare și multe altele.

Libra Energize explicat literă cu literă 🙂

Cifrele din infograficul de mai jos vorbesc de la sine: participanții au parcurs până acum peste 4.700 kilometri în probele de alergare, au stat pe munți 17.000 kilometri și au făcut față cu brio la peste 1.200 de ateliere (tiroliană, rapel, cățărări etc.).

Cifrele programului Libra Energize în perioada 2011-2018

Fiecare ediție Libra Energize se desfășoară pe parcursul unui an calendaristic, iar probele sunt împărțite pe durata întregului an. După fiecare etapă echipele sunt recompensate cu un punctaj, iar la final va câștiga echipa care a obținut cel mai bun punctaj total! Chiar dacă spiritul de competiție este unul foarte mare, consolidarea relațiilor din echipe este punctul forte al programului.

Un astfel de proiect nu ar putea niciodată să ajungă la maturitate dacă nu ar fi susținut constant de către oamenii de decizie din companie. Întâmplarea face ca Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank, să fie un om îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă viață sportivă. “Când am creat acest program, ne-am dorit ca oamenii din Libra să facă sport. Am reușit. Acum, Libra Energize este un brand, este la un alt nivel: 10% dintre angajații Libra Internet Bank participă, se antrenează încontinuu, își gândesc atent fiecare competiție și luptă pentru a fi pe podium, dar și pentru a fi din ce în ce mai buni, atât individual, cât și ca echipă. Acesta este spiritul Energize”, a povestit Emil Bituleanu.

Anul acesta am realizat alături de echipa Libra Energize un videoclip prin care ne-am propus să spunem povestea proiectului prin ochii participanților: vă invităm să îi cunoașteți pe oamenii care și-au schimbat viața prin acest program sportiv – doamna Andrei, Costin, Raluca, Alex, Raluca, Mihaela și Petronel. Unii dintre ei au deja mai multe ediții Libra Energize la activ, iar alții trăiesc în 2018 emoțiile primei experiențe sportive.

Sinceritatea și bucuria cu care vorbesc despre Libra Energize sunt de-a dreptul molipsitoare. Libra Internet Bank ar trebui să fie prima alergere a unui om pasionat de sport care își dorește să lucreze în domeniul bancar!

Mai multe detalii despre cultura organizațională Libra Internet Bank. Linkuri utile:


Dacă știți o companie care merită să facă parte din această serie de articole, vă rugăm să ne trimiteți mai multe detalii la adresa de email start@321sport.ro.
*dacă reprezentați o companie și ați vrea să oferiți sport pentru angajați, ne puteți trimite un email la adresa de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu