adidas Ultraboost X | Review

Casetă tehnică:

  • Model: adidas Ultraboost X
  • Tip pantof: neutru
  • Suprafață: șosea
  • Greutate: aproximativ 235 grame
  • Drop (diferența dintre călcâi și vârf): 10 milimetri
  • Lansat: februarie 2018

Piesă: The Chemical Brothers – Go*

Despre produs:

În februarie 2017 adidas a lansat un produs dedicat femeilor, nu doar prin design ci și prin tehnologie, iar din 2018 Ultraboost X are o nouă față. La producția pantofolui a fost folosit sistemul ARAMIS, tehnologie de monitorizare care permite analiza în detaliu a mișcărilor corpului, care a evidențiat exact punctele în care piciorul femeii are nevoie de mai mult suport și stabilitate pentru a se mișca în mod natural. Așa se explică forma arcuită și bolta sculptată din partea centrală a pantofului, aspecte nemaiîntâlnite până în prezent la pantofii Ultraboost.

Materialul Primeknit învelește complet arcul piciorului pentru mai mult suport și lasă vârful flexibil și lejer, pentru a permite ventilația piciorului. În plus, conturul călcaiului Ultraboost X are un design mai îngust, ce asigură susținerea piciorului, dar care oferă și libertate de mișcare în timpul alergării.

Spuma boost este distribuită pe intraga suprafață a tălpii și se spune despre această tehnologie că are cel mai bun retur de energie. Stratul de cauciuc Continental, care îmbracă partea de contact cu solul, oferă aderență și singurață indiferent de condițiie în care se efectuează alergarea.

Interacțiunea cu adidas Ultraboost X

Sunt un mare fan al tehnologiei boost: am trei perechi de Ultraboost pe care îi folosesc prin rotație. Din șapte maratoane alergate pe asfalt, pe patru dintre ele le-am alegat cu Ultraboost pentru că am simțit că se mulează foarte bine pe nevoiele mele într-o cursă lungă.

Când am auzit că s-a lansat un model special pentru femei, am fost un pic sceptică. Nu am cel mai feminim picior – deși am piciorul foarte îngust, port mărimea 40 (pantofii de alergare de trail sunt luați din colecția pentru bărbați ?), dar pentru că m-am împăcat atât de bine în trecut cu tehnologia boost, am zis că nu are ce să fie rău. Spre surprinderea mea, Ultraboost X, a fost potrivirea perfectă cu piciorul meu foarte îngust și lung. Eram atât de obișnuită ca pantofii de alergare să îmi fie un pic largi, încât nu mi-am imaginat câtă “siguranță” îmi poate oferi un pantof care se mulează perfect pe picior. Tehnologia se numește Primeknit și este similară cu Flyknit-ul de la Nike.


În copilărie am avut platfus și țin minte cum fiecare pereche de pantofi de-ai mei avea și câte o pereche de talonete, pe care evident la momentul respectiv le uram din tot sufletu. Poate este nostalgia, dar scobitura specifică acestui pantof, m-a dus cu gândul la acele talonete, care mă fac să îmi simt piciorul “îmbrățișat” din mai multe direcții, ceea ce mi-a oferit stabilitate și curaj. E un pic ciudat că un pantof care arată ca o șosetă lipită de o talpă pufoasă, iar singura parte rigidă arată ca un cadru în care sunt prinse șireturile, poate oferi un așa sentiment de stabilitate.

Eu m-am simțit în siguranță, deși mi-a luat câteva alergări să mă obișnuiesc cu acest tip de pantof. Sunt foarte ușori, au un retur de energie formidabil și în serile de marți în care mă simt în formă, îmi vine în minte: We’re only here to make you go!*

Un minus al acestui pantof poate să fie prețul și durata lui de viață. Încă nu am alergat sute de kilometri cu acest model, dar, din experiența anterioară, partea de cauciuc Continental de pe talpă, se uzează destul de repede și astfel pantoful începe să își piardă din proprietăți. La prima mea pereche de Ultraboost au început să se vadă semnele de uzură cam după 600-700 km, ceea ce nu e foarte mult. Încă îi mai port din când în când (mi se par foarte frumoși), dar să zicem că nu i-aș scoate la alergat într-o zi ploioasă, pentru că nu mai au aceeași aderență ca la început.

În viața de zi cu zi, eu sunt mare fan pantofi de alergat, și m-am obișnuit să îi asortez la absolut orice, poate și pentru că am o formă ciudată a tălpii și îmi este foarte greu spre imposibil să îmi găsesc sandale sau pantofi.

Apropo, poți vedea și un review video la adidas Ultraboost, pe care l-am făcut noi în 2016:

Nota finală: 10, pentru că au fost și probabil vor mai fi partenerii mei de cursă lungă pe șosea.

Fotografiile sunt realizate cu telefonul Nokia 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu