Nike Epic React Flyknit | Review

Casetă tehnică:

  • Model: Nike Epic React Flyknit
  • Tip pantof: neutru
  • Suprafață: șosea
  • Greutate: aproximativ 238 grame
  • Drop (diferența dintre călcâi și vârf): 10 milimetri
  • Lansat: februarie 2018

Piesă: Salt-N-Pepa – Push it *

* dă-i play și imaginează-ți cum e să alergi cu Nike Epic React Flyknit

Despre produs

Nike React a fost lansat în iunie 2017, oferind o soluţie de amortizare pentru jucătorii de baschet. Talpa de spumă venea ca o rezolvare a nevoilor baschetabaliştilor de a schimba direcţia de mişcare şi viteza de deplasare foarte rapid în timpul meciurilor, dar oferind în acelaşi timp şi o senzaţie de confort, elasticitate şi stabilitate.

Pentru că alergătorii se aflau în căutarea unui pantof care să ofere o amortizare a şocurilor similară, dar şi o energie de retur mai mare, în timp ce greutatea încălţărilor să fie cât mai redusă, inginerii de la Nike au îmbinat tehnologia Flyknit cu React şi au dat naştere Epic React Flyknit.

În laboratorul Nike Sports Research Lab s-au testat diferite tipuri de spumă, iar datele au demonstrat că talpa creată din spuma React este una durabilă, care oferă cel mai mare retur de energie – cu 13% mai mare decât cea mai nouă generaţie de spumă Nike Lunarlon.

Talpa din spumă React reacţionează la fiecare pas pe care îl facem, dar revine mereu la aceeaşi formă, lucru care asigură o presiune constantă. Pentru a realiza talpa pantofului, designerii de la Nike au făcut cercetări despre cum se mişcă atleţii, care sunt direcţiile de mers şi forţa cu care se deplasează. Cu ajutorul unor hărţi de presiune, care au determinat punctele în care sportivii au nevoie de suport, au putut optimiza complet amortizarea şi tracţiunea.

Tehnologia Flyknit a fost introdusă în februarie 2012, în versiunile de antrenament, alergare, fotbal, baschet și viaţă de zi cu zi. Tehnologia presupune crearea unei încălţări cu exteriorul realizat din fire şi fibre textile cu diverse proprietăţi, care oferă pantofului o greutate foarte scăzută. Printre avantaje ar fi că încălţămintea se mulează perfect pe picior şi oferă senzaţia că este parte integrantă a piciorului, iar suprafata superioară nu prezintă nicio cusătură.

Şi, pentru că suntem din ce în ce mai interesaţi de partea eco a lucrurilor, un beneficiu suplimentar al acestui tip de exterior al pantofilor reduce cantitatea deşeurilor de producţie, implicit impactul asupra mediului înconjurător.

Interacţiunea cu Nike Epic React Flyknit: păreri şi recomandări

Este prima dată când folosesc tehnologia Flyknit şi, trebuie să recunosc, la început aveam câteva dubii. Nu m-a atras până în prezent ideea de a folosi nişte pantofi de alergare sock-like, dar am fost surpinsă de cât de util este pentru alergare faptul că se mulează perfect pe picior. Ca experienţă de utilizare, îmi place că sunt uşori, că „reacţionează” la fiecare pas şi că au un design care iese în evidenţă.

Tot la capitolul noutăţi, este pentru prima dată când aleg culoarea alb pentru o pereche de încălţări. Nu mă aşteptam să mă împac atât de bine la nivel vizual cu treaba asta, dar, uite că totul a fost ok. După 30 de kilometri de alergat cu ei, încă arată bine şi nu s-au transformat din alb într-un gri din ăla greu de suportat.

Alergările la care i-am folosit au fost relativ scurte (5-7 kilometri), atât outdoor, pe asfalt, cât şi indoor, pe bandă. În ambele situaţii, experienţa de alergare a fost una plăcută, mai puţin la prima-prima utilizare.

Pentru mine trecerea de la o pereche veche de încălţări la una nouă este de obicei una chinuitoare. Picioarele mele se adaptează destul de greu la schimbări (haha!). Am observat de la început întăritura din dreptul călcâiului, dar nu am crezut că o să îmi dea bătăi prea mari de cap.

Fiind obişnuită cu o pereche de pantofi care avea partea din spate căptuşită cu burete, trecerea la una fără a fost mai puţin plăcută, rezultând într-o băşică de toată frumuseţea. Să nu mai pun la socoteală faptul că am scos perechea de Nike Epic React Flyknit la , după doar o utilizare, lucru care m-a făcut să nu recomand folosirea unei perechi noi de încalţări în zile de competiţie. Acum nu mai am nicio problemă cu pantofii, mai mult, sesiunile de alergare cu ei sunt super plăcute!

Având în vedere că Nike Epic React Flyknit este recunoscut pentru durabilitatea produsului, abia aştept să ajung la câteva sute de kilomteri cu ei şi să văd pe propria piele că pantofii sunt la fel de eficienţi ca-n prima zi.

Cât despre purtarea lor în viaţa de zi cu zi, trebuie să recunosc că sunt un mare fan al ritualurilor de dinainte de antrenamente. Pentru mine este super important să am o pereche specială de pantofi de alergat, motiv pentru care nu aş ieşi în oraş cu ai mei Nike Epic React Flyknit.

Notă finală: 9.4

Fotografiile sunt realizate cu telefonul Nokia 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu