Companii cărora le pasă | Sportul pentru angajați | ep. 2 – Ubisoft România

Au apus vremurile când angajații erau motivați de o ieșire la paintball o dată pe an. Oamenii au devenit mult mai interesați de propria sănătate și își aleg locurile de muncă nu doar în funcție de oportunitățile de dezvoltare profesională, ci mai ales de accentul pus pe dezvoltarea personală. Un studiu realizat în 2017 de către eJobs arată că doar 28% dintre angajații din România sunt motivați de beneficiile extrasalariale oferite de firma la care lucrează.

La 321sport am dezvoltat din 2016 un program intern de sport prin care ne-am propus să aducem plus valoare în viețile oamenilor și să îi ajutăm să devină mai buni prin sport. Lucrând și interacționând cu multe companii, am observat că există trei tipologii:

  1. Sportul nu face parte din cultura organizațională.
  2. Programele sportive se traduc în: vă plătim înscrierea la un maraton, purtați tricoul companiei și faceți niște poze, dar vă descurcați voi cu antrenamentele.
  3. Sportul a devenit o parte importantă din cultura organizațională, iar companiile au înțeles că relația oamenilor cu sportul trebuie să fie constantă și de calitate pentru a aduce beneficii reale.

Pentru că știm ce eforturi fac anumite companii pentru a integra sportul în cultura organizațională, am decis să creăm o serie de articole în care să-i aplaudăm pe cei care aleg să facă lucrurile bine, iar viața angajaților să se îmbunătățească în mod real, nu doar pe hârtie. Bine ați venit la Companii cărora le pasă | Sportul pentru angajați”.


Episodul 2 – Ubisoft România

Ubisoft este unul dintre liderii în entertainment, iar misiunea echipelor care lucrează la studiourile Ubisoft din întreaga lume este să livreze experiențe de gaming originale și memorabile pentru toate platformele. Ubisoft București este un pilon important al industriei de gaming din România, fiind una dintre primele companii de acest gen, încă din 1992. Printre cele mai importante produse pe care Ubisoft și-a lăsat amprenta se numără: Silent Hunter, Just Dance, Assassin’s Creed, Ghost Recon și Watch Dogs.

În ceea ce privește sportul, compania se mândrește cu două sali de fitness la care are acces orice angajat. În sala principală sunt puse la dispoziție benzi de alergare, biciclete, cross trainere, aparate de forță dedicate tuturor grupelor musculare, sac de box, greutăți de până la 42,5 kg, gantere, kettlebels, mingi medicinale, seturi PUMP, TRX, Bosu și steppere. Sala secundară este dedicată antrenamentelor de Kick Box, Aikido și Yoga.

În sălile de fitness este în permanență prezent un antrenor, care stabilește programul antrenamentelor, le oferă sportivilor sprijin în executarea exercițiilor și îi supraveghează pe aceștia pentru ca totul să decurgă în deplină siguranță. Pe lângă antrenamentele individuale, există organizate clase de aerobic, TRX, Yoga/Streching, Circuit, Kick Box și Aikido.

În plus, angajații au acces la un cântar de ultimă generație, Tanita, care analizează masa corporală prin intermediul unor electrozi, fiecare persoană având posibilitatea de a-și monitoriza constant evoluția.

În sezoanele calde, Ubisoft pune la dispoziție biciclete Ubikes, pe care angajații le pot închiria în pauza de prânz, seara, sau în weekend. Nu numai atât, pentru cei care vin cu bicicleta la muncă, există o parcare special amenajată.

De asemenea, angajații pot solicita înscrierea la diferite evenimente sportive: maratoane, triatloane, curse de ciclism, sau se pot înregistra la unul dintre evenimentele organizate intern: campionate de fotbal și baschet.

Link-uri utile:

 


Dacă știți o companie care merită să facă parte din această serie de articole, vă rugăm să ne trimiteți mai multe detalii la adresa de email start@321sport.ro.

*dacă reprezentați o companie și ați vrea să oferiți sport pentru angajați, ne puteți trimite un email la adresa de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu