Nou în România: talonetele personalizate igli care îți corectează postura

În urmă cu două săptămâni au ajuns la București talonetele personalizate cu inserție de carbon de la igli. Am fost norocoasă să pot testa în premieră branțurile igli și să beneficiez de o consultație din partea unui specialist care, cu ajutorul unei amprentări plantare computerizate, m-a ajutat să găsesc perechea de talonete perfectă pentru nevoile mele.

Marcos Daemon Barbosa, International Sales Manager Medi

Branțurile (sau talonetele) reprezintă o terapie nouă și dinamică ce stimulează schimbările de postură. Cu alte cuvinte, postura corpului este determinată și de poziția corectă sau incorectă a tălpilor picioarelor. Tocmai de aceea, în cazul unor afecțiuni sau dureri ale tălpilor, ale picioarelor sau ale spatelui, se recomandă purtarea branțurilor de corecție.

Aparatul de amprenatare plantară de la Novak Healthcare Concept

Dacă talonetele personalizate se realizează în mod obișnuit în 4-5 zile, iar ajustarea lor durează încă pe atât, cu igli procesul este mult mai ușor. Branțurile igli sunt gata în aproximativ 30 de minute, iar pacientul poate să revină oricând pentru eventuale ajustări. Consultația mea a durat aproximativ 10 minute, apoi am trecut la partea de scanare a tălpilor pentru a se observa care sunt punctele în care pun cea mai mare presiune. După care au fost alese branțurile corespunzătoare pentru tipul pantofului și am testat produsul în interiorul încălțărilor mele.

Raportul personalizat realizat în urma amprentări plantare

Deoarece eu am vrut să am o poziție corectă atunci când alerg, am mers în magazin cu perechea de pantofi de alergare care are peste 300 de kilometri la activ. Acest lucru a fost de folos, deoarece am putut observa încă o dată că am o călcătură preponderent exterioară, iar branțurile vechi au putut demonstra că presiunea pe care o pun este predominant în partea din față a tălpii.

Adidașii de alergare și branțurile originale

Talonetele igli sunt realizate cu inserții de fibră de carbon și vin ca o soluție pentru diferite afecțiuni ortopedice, printre care pot enumera durerile de călcâi, monturile, rigiditatea degetului mare al piciorului, bătături, platfus, hernie de disc sau osteoporoză, dar și multe altele.

Branțurile noi de la igli

Branțurile sunt realizate pentru uz zilnic, iar igli pune la dispoziție o gamă variată de produse, în funcție de tipul de încălțăminte folosită de pacienți. Aici poate fi consultată o listă cu produsele igli disponibile în România la Novak Healtcare Concept.

Diferite branțuri igli

În cazul alergătorilor, dar și pentru cicliști, este recomandată folosirea talonetelor igli Slim. Acestea sunt o variantă ușor adaptabilă pentru încălțămintea sportivă și nu are nevoie de foarte multe ajustări în momentul achiziționării.

De ce să folosești branțuri igli în timpul antrenamentelor? Asta a fost prima mea întrebare când am auzit depsre aceste talonete. Pentru mine era un produs despre care mă gândeam că trebuie purtat zi de zi, atunci când mergi la lucru. Dar cei de la Novak Healthcare Concept mi-au explicat simplu: atât în timpul mersului, dar mai ales în timpul alergării, nu sunt antrenați doar mușchii picioarelor, ci toate zonele corpului, iar acesta este motivul pentru care pot apărea diferite afecțiuni în urma purtării unor pantofi neadecvați sau din cauza menținerii unei posturi incorecte. Astfel pot apărea bătături, dureri ale călcâiului, ale genunchilor sau ale coloanei vertebrale.

Deși branțurile igli pot fi folosite pentru mai multe perechi de încălțări, specialiștii recomandă ca acestea să fie utilizate doar în cazul în care există o potrivire perfectă cu interiorul pantofului. Nu se recomandă utilizarea unor branțuri mai mici, sau mai mari decât încălțămintea, deoarece acestea nu vor pune presiune în zonele corespunzătoare (aceasta fiind principala tehnică folosită pentru corectarea poziției). Tocmai de aceea este indicat să realizăm o pereche de talonete personalizată pentru fiecare tip de încălțăminte.

Talonetele igli se găsesc exclusiv la Novak Healthcare Concept pe Șoseaua Ștefan cel Mare 15, București, iar prețul unei perechi începe de la 270 de lei. Consulația pentru realizarea branțurilor și ajustarea lor presupune analiza tălpilor, a mersului, precum și o scanare a călcăturii, iar aceasta este gratuită în cazul achiziționării unei perechi igli.

5 comentarii. Leave new

 • Buna, doresc o consultație in vederea achiziționării unor Talonete personalizate.

  Răspunde
 • Bună ziua! va rog o programare pentru consultatie și talonete

  Răspunde
 • Viorica Buzdugan
  octombrie 26, 2022 4:16 PM

  Am cumparat de la dvs o pereche de talonete de 320 lei si dupa sase luni s au deformat si nu mai sunt eficiente. Poate ca luând doua perechi pentru afara si in casa ar fi fost ok, dar la pretul cerut de dvs e imposibil. E normal la pretul cerut de dvs. sa nu tina nici macar un an?

  Răspunde
  • Diana Gheorghe
   ianuarie 4, 2023 1:30 PM

   Bună ziua! Noi nu vindem talonete, ci doar am scris pe blog despre experiența noastră în ceea ce privește talonetele de la Novak Healthcare Concept. Cel mai bine luați legătura direct cu cei de la Novak Healthcare Concept, pe care îi găsiți aici: https://www.novakhealthcare.ro/

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu