Companii cărora le pasă | Sportul pentru angajați | ep. 1 – Lidl România

Au apus vremurile când angajații erau motivați de o ieșire la paintball o dată pe an. Oamenii au devenit mult mai interesați de propria sănătate și își aleg locurile de muncă nu doar în funcție de oportunitățile de dezvoltare profesională, ci mai ales de accentul pus pe dezvoltarea personală. Un studiu realizat în 2017 de către eJobs arată că doar 28% dintre angajații din România sunt motivați de beneficiile extrasalariale oferite de firma la care lucrează.

La 321sport am dezvoltat din 2016 un program intern de sport prin care ne-am propus să aducem plus valoare în viețile oamenilor și să îi ajutăm să devină mai buni prin sport. Lucrând și interacționând cu multe companii, am observat că există trei tipologii:

  1. Sportul nu face parte din cultura organizațională.
  2. Programele sportive se traduc în: vă plătim înscrierea la un maraton, purtați tricoul companiei și faceți niște poze, dar vă descurcați voi cu antrenamentele.
  3. Sportul a devenit o parte importantă din cultura organizațională, iar companiile au înțeles că relația oamenilor cu sportul trebuie să fie constantă și de calitate pentru a aduce beneficii reale.

Pentru că știm ce eforturi fac anumite companii pentru a integra sportul în cultura organizațională, am decis să creăm o serie de articole în care să-i aplaudăm pe cei care aleg să facă lucrurile bine, iar viața angajaților să se îmbunătățească în mod real, nu doar pe hârtie. Bine ați venit la Companii cărora le pasă | Sportul pentru angajați”.


Episodul 1 – Lidl România

Lidl România a inaugurat noul sediu central la începutul anului 2018. Acesta se află în cartierul Avieției din București și este format din două clădiri separate, dar conectate între ele: una dintre clădiri este dedicată birourilor, iar cealaltă găzduiește zonele cu facilități pentru angajați, printre care se numără și o sală de sport.

Sala de fitness are o suprafață de 230 metri pătrați și este deschisă de luni până duminică, între orele 6:30 – 23:00, fiind dotată cu aparate de ultimă generație (benzi de alergare, spaliere, greutăți pentru exerciții de forță, biciclete statice etc.). Partea cea mai interesantă abia acum începe: Lidl nu a construit doar o sală de sport ca să bifeze acest capitol, ci a angajat specialiști care să îi îndrume pe cei care își doresc să facă sport în mod corect.

În fiecare săptămână sunt organizate 4 ore de aerobic, iar în restul timpului se află un instructor în sala de fitness care este pregătit să îi motiveze și să îi ajute pe oameni să își atingă obiectivele. În plus, programul zonei de sport le permite angajaților să nu mai piardă timp cu deplasarea la o sală înainte sau după birou: aceștia pot face mișcare înainte sau după orele de lucru.

Accesul tuturor angajaților este gratuit atât în sala de sport, cât și la orele de aerobic ținute de instructori specializați.

Alte activități sportive ce se desfășoară în echipa Lidl

În 2017, compania a sprijinit participarea angajaților la Bucharest Marathon și la Cluj Napoca Marathon. Tot anul trecut a fost organizat și un campionat intern de fotbal pentru cei pasionați de “sportul rege”, iar meciurile au fost conduse de arbitri acreditați de FRF.

Mai multe detalii despre cultura organizațională Lidl

Atât în Europa, cât și în România, Lidl face parte din Top 100 cei mai buni Angajatori.

Linkuri utile:

Sala de fitness pe care o pot folosi angajații Lidl


Dacă știți o companie care merită să facă parte din această serie de articole, vă rugăm să ne trimiteți mai multe detalii la adresa de email start@321sport.ro.
*dacă reprezentați o companie și ați vrea să oferiți sport pentru angajați, ne puteți trimite un email la adresa de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu