Știri despre alergare – 13 februarie 2018

321sport prezintă în fiecare marți cele mai importante știri legate despre alergare: tehnologii, lansări, competiții și alte evenimente importante. 

  • În perioada 10-11 februarie, a avut loc la Sofia, Bulgaria, cea de-a doua ediţie a Campionatelor Balcanice indoor pentru junior U20. Dintre cele 17 ţări aflate în competiţie, România a câştigat 12 medalii: şapte de aur, trei de argint şi două de bronz. Marina Andreea Baboi a devenit campioană balcanică U20 la proba de 60m plat, stabilind un nou record cu timpul de 7,45s. Tot la categoria recorduri, Andrea Miklos s-a impus în cadrul competiţiei de 400m, cu timpul de 54,51s. Mai multe detalii despre premianţi pot fi găsite pe site-ul Federaţiei Române de Atletism.
  • Yukon Arctic Ultra este “cel mai rece și mai greu ultramaraton din lume”. Timp de 15 ani, a fost ținut pe teritoriul Yukon din Canada, unde concurenții au fost nevoiţi să traverseze ape îngheţate, câmpuri acoperite cu zăpadă și chiar să treacă pe lângă habitate de urși negri. Distanţele variau de la un maraton standard până la 300 de kilometri, iar concurenţii puteau folosi mountain bike-uri, schiuri de fond sau, pur şi simplu, propriile picioare. Anul acesta competiţia a început pe 1 februarie şi s-a încheiat pe 8 februarie, atunci când singura persoană rămasă în competiţie a trecut linia de sosire după ce a înfruntat temperaturi de până la -40°C. Câștigătorul a fost Jethro De Decker din Africa de Sud, un ultramaratonist și un ciclist de aventură.
  • A șasea ediție a Maratonului Olteniei powered by CEZ România va avea loc între 25 și 26 august la Râmnicu Vâlcea, iar înscrierile încep pe 1 martie. La competiţie sunt aşteptaţi pasionații de alergare montană, care se pot înscrie la cursa de Trail Run, dar şi cei care vor să exploreze traseele de MTB cross-country.
  • Maratonul Nisipului, aflat la cea de-a cincea ediţie, este cea mai mare competiţie europeană de anduranţă disputată în întregime pe nisip. Va avea loc pe data de 25 martie, la Mamaia, fiind organizat de Asociaţia “Sportivă SanaSport”. Competiţia se adresează atât alergătorilor amatori cât și profesioniștilor, și conține patru probe competitive: maraton, semimaraton, cursa de 10km și de 5 km și crosul Family Run de aproximativ 1km.
  • Campania #NICIOSCUZĂ ne ajută să realizăm cât de important este sportul în viaţa noastră. Inspirată de trei sportivi cu dizabilităţi, Adrian Notreţu, Gabriela Constantin şi Filip Ghiorghi, şi poveştile lor, campania ne învaţă că sportul ne menţine sănătatea şi frumuseţea, iar victoriile cele mai de preţ sunt cele opţinute cu trudă, care ne transformă în oameni mai buni. Tu ce scuză ai pentru a nu face sport? Intră pe site şi vei primi un manifesto personalizat pentru motivul ales de tine.
  • Orice strategie care reduce cât de mult un atlet percepe efortul depus are, în general, un efect pozitiv asupra performanței de anduranță. Una dintre cele mai surprinzătoare abordări ar putea fi manipularea deliberată a expresiei faciale. Oricât de ciudat ar părea, mulți sportivi de top, inclusiv medaliatul de aur al maratonului de aur, Eliud Kipchoge, folosesc în mod strategic zâmbetul în timpul curselor pentru a se relaxa și a face față efortului. Mai multe detalii despre cercetarea care demonstrează că zâmbetul ar putea influenţa performanţa unui alergător, veţi afla de aici.
  • Nat Shaffir, în vârstă de 81 de ani, aleargă în jur de 10 km pe zi, şase zile pe săptămână, iar în acest an îşi propune să alerge cel de-al 12-lea maraton. De origine română, Nat a fost una dintre victimele regimului nazist. După ce a părăsit România, locuit o perioadă în Israel, unde s-a înrolat în armată, iar acum trăieşte în Washington, DC. Acolo oferă tururi ghidate la Muzeul Memorial al Holocaustului, fiind o oportunitatea pentru el de a-şi spune povestea.

Dacă reprezentați o competiție, un brand sau o entitate sportivă legată de alergare, vă rugăm să ne trimiteți informații la adresa stiri@321sport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu