#ScariFaraSfarsit: mii de trepte pe strada Xenofon

Așa cum v-am obișnuit, ducem alergarea în locuri nebănuite și îmbinăm cultura orașului cu cea a sportului. Cam asta facem la 321sport Running Culture de câțiva ani încoace, iar noua idee o să vă placă la nebunie!

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, ne vedem la 10 dimineața pentru primul eveniment #ScariFaraSfarsit! Știm de la Rocky Balboa că urcatul pe scări face parte din dieta unui campion (a se vedea GIF-ul de mai jos) 🙂

Lăsând partea amuzantă la o parte, antrenamentul pe scări ajută la dezvoltarea forței alergătorului, se arată într-un studiu citat de Runner’s World, dar și la creșterea VO2 max (capacitatea maximă de oxigen pe care organismul o poate folosi la efort maximal). Dacă vă pregătiți pentru o cursă de 5 kilometri sau pentru un maraton, antrenamentul cu scări va scădea riscul accidentărilor.

Luăm așadar benficiile fizice și le punem în contextul cultural al Bucureștiului: ne vom antrena pe singura stradă a Capitalei formată exclusiv din scări – strada Xenfon. Aceasta a fost reabilitată de artista Eva Radu în cadrul unui proiect desfășurat în anul 2015, conform mediafax.ro. Chiar dacă ultimii ani și-au pus amprenta pe creația artistică, locul reprezintă o comoară a orașului și vrem să îl însuflețim în cadrul unui antrenament.

Desfășurare antrenament: ne vedem la 10:00 la intrarea din Parcul Carol și vom face o tură de parc (1,6 km) pentru încălzire, apoi vom mergem la scări (strada este chiar vis-a-vis de parc) și le vom parcurge de câteva mii (sau zeci de mii) de ori în 30-45 minute. Vom încheia antrenamentul cu o altă tură de parc (1,6 km), de data aceasta pentru revenire.

Cum o să urcăm!

Și cum o să coborâm!

Strada Xenofon din București / fotografie realizată cu Nokia 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu