Barcelona în pași de maraton: orașul se transformă cu 20.000 de alergători

Primăvara aduce cu ea unul dintre cele mai frumoase evenimente de alergare ale anului: Zurich Marató de Barcelona. Încoronat în 2017 ca fiind al patrulea maraton din Europa ca număr de participanți (mai mult de 20.000 de alergatori au luat startul la acea ediție), în acest an Maratonul de la Barcelona se așteaptă la cel puțin aceeași popularitate – aproximativ 11.800 de participanți sunt deja înscriși cu aproape 2 luni înainte de startul programat pe 11 martie.

Este o competiție cu o diversitate extraordinară, adunând la un loc alergători din toată lumea. În 2016, la start au fost nu mai puțin de 87 de naționalități diferite, mai mult de 50% dintre alergători fiind străini.

Nu e greu de înțeles de ce un asemenea eveniment reușește să strângă atât de mulți concurenți ani la rând. Organizarea este impecabilă, iar traseul este de poveste. Amintim doar câteva dintre obiectivele pe lângă care va trece cursa și în acest an: stadionul Camp Nou, La Pedrera, Sagrada Familia, Torre Agbar, Arcul de Triumf – cu start si finish în faimoasa Placa Espanya.

Locul în care începe și se termină povestea Maratonului de la Barcelona: Placa Espanya! / Foto: Zurich Marato Barcelona

Anul acesta, Barcelona se îmbracă în haine de sărbătoare pentru a celebra 40 de ani de la primul maraton. Începând din 1978, cursa a avut loc în fiecare an (cu o singură excepție în 2005).

Punând la socoteală anvergura evenimentului, frumusețea orașului și atmosfera creată de cei peste 250.000 de barcelonezi ieșiți in stradă la ultima ediție pentru a-i incuraja pe alergători, Barcelona Marathon trebuie bifat cel puțin o dată in viață.

321sport a fost alături de Barcelona Marathon și în 2017, unde am filmat episodul cu numarul 11: Discover the World through its Marathons – Barcelona Marathon 2017.

Nu realizăm al doilea documentar al maratonului anul acesta, deși l-ar merita cu siguranță, în schimb ne întoarcem cu impresii și noutăți imediat dupa cursă.

Cristina Malasincă va fi corespondentul 321sport la Maratonul de la Barcelona în 2018 și ne va ține la curent cu cele mai importante informații!

Și dacă tot am spus Barcelona, merită să dați play acestei capodopere 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu