Se întamplă! “Tura de vis” Winter Edition: alergăm de la răsărit la apus pe 17 decembrie

Nu este un maraton și nici o alergare ca oricare alta. Tura de vis este o poveste, o alergare în care noi scriem regulile sportului urban. Este o călătorie sportivă, culturală și istorică prin care descoperim Bucureștiului într-un mod complet diferit și facem oamenii din jur să spună: “Ce tari sunt alergătorii ăștia, vreau și eu să mă alătur”! 🙂

În luna iunie, în preajma solstițiului de vară, am alergat de la apus până la răsărit. Da, ați auzit bine, toată noaptea! A fost, pentru mulți dintre noi, cea mai frumoasă experiență de alergare. A fost diferită, dificilă și frumoasă. Pe scurt, și-a meritat numele: Tura de vis (click pentru a citi povestea experienței din vară).

Iată cum a fost experiența din vară!

Pe 17 decembrie, în preajma solstițiului de iarnă, organizăm Tura de vis – Winter Edition! Schimbăm regulile jocului: dacă vara am sărbătorit cea mai scurtă noapte din an, iarna ne vom bucura de cea mai scurta zi din an, așadar vom alerga de la răsărit la apus. Da, da, da, o să alergăm toată ziua! Cât de tare sună asta de povestit nepoților? 🙂
*data inițială a evenimentului (16 decembrie) a fost schimbată deoarece zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 au fost declarate zile de doliu național. Evenimentul nostru se va desfășura pe 17 decembrie.

Să trecem la cele mai importante informații: PROGRAM, TRASEU, VITEZA DE ALERGARE, REGULI, RECOMANDĂRI DE ECHIPAMENT și ÎNSCRIERE!

Program: pornim la 07:45 (răsărit) de la Piața Unirii (punct de reper: magazinul H&M și terminăm în același loc la 16:40 (apus).

Traseu: Tura de vis va străbate unele dintre cele mai importante puncte ale orașului. Una dintre surprize este alergarea din Grădina Botanică! 🙂

 • 07:45 – START – Piața Unirii (langă magazinul H&M)
 • KM 2 – Piața Alba Iulia
 • KM 3 – Piața Muncii
 • KM 5 – Parcul IOR (tură de parc)
 • KM 9 – Arena Națională
 • 10:10 – KM 11 – Stop-over la Mega Mall (urcăm pe acoperișul clădirii pentru o poză de grup), apoi avem hidratare powered by Sport Vision  și un concurs pentru participanți în cadrul magazinului cu echipament sportiv. Apoi mergem la noul magazin Secom din Mega Mall, unde vom primi provizii de cursă lungă 🙂
 • KM 13 – Foișorul de foc
 • KM 17 – Opera București (dinspre Foișorul de Foc pe ruta Piața Rosetti, Universitate, Piața Mihail Kogălniceanu)
 • 11:15 – KM 18 – Grădina Botanică (*accesul este 5 lei pentru fiecare participant, așa că e ideal să aveți niște bani la voi).
 • KM 22 – Parcul Izvor
 • 12:15 – KM 23 – Hidratare powered by KFC Centrul Vechi (str. Șelari, nr. 12): ceai cald și Gingerbread Latte
 • KM 27 – Piața Victoriei (din Centrul Vechi o luăm pe bd. Magheru)
 • 13:30 – KM 28 –Hidratare powered by KFC Aviatorilor (Calea Dorobanților, nr. 239): ceai cald și Gingerbread Latte
 • KM 35 – Parcul Herăstrău (cei 35 KM includ tura de lac)
 • KM 36 – Arcul de Triumf
 • KM 39 – Academia Română (venim dinspre Arcul de Triumf spre centru pe Calea Victoriei)
 • 15:30 – KM 40 – Hidratare KFC Romană (Bd. Magheru, nr. 28-30): ceai cald și Gingerbread Latte
 • KM 41 – Parcurile Ioanid și Grădina Icoanei
 • KM 42 – Universitate
 • 16:30 – FINISH – Piața Unirii (ceai cald la The Urbanist după finalul evenimentului)

IMPORTANT!!! Traseul poate suferi modificări în funcție de vreme și viteza de deplasare a grupului. Vom avea un telefon mobil la responsabilul de tură, așadar daca vreți să vă alăturați pe parcurs ar fi bine să sunați pentru a verifica locația din momentul respectiv.

VITEZA cu care vom alerga: Tura de vis nu este o competiție, așadar vom alerga după viteza celui mai încet alergător. Pe toată durata evenimentului vom rămâne un grup unit și ne vom bucura de oraș împreună.

REGULI: Foarte important: respectăm regulile de circulație! Vom traversa doar pe culoarea verde a semaforului, iar pe trotuar vom lăsa loc și pentru ceilalți pietoni. Vom participa la eveniment doar dacă suntem într-o stare bună de sănătate, iar dacă vom simți că ne este rău sau nu mai putem alerga, ne vom opri din efort și vom anunța responsabilul 321sport.

RECOMANDĂRI DE ECHIPAMENT: Suntem în plină iarnă, așadar trebuie să ne asigurăm că alergăm în condiții de siguranță. Vom folosi echipament adecvat unor temperaturi scăzute: pentru partea superioară recomandăm bluză de corp, tricou, bluză cu mânecă lungă, geacă de alergare, mănuși, fular sau buff, căciulă, iar pentru partea inferioară recomandăm pantaloni lungi (colanți sau trening), pantaloni scurți deasupra, ciorapi mai groși, pantofi cu o membrană care să protejeze împotriva frigului. Încurajăm toți participanții să vină cu un mic rucsac în care să aibă câteva tricouri de schimb, o bluză cu mânecă lungă sau o geacă uscată (pentru a fi folosită la finalul evenimentului). Este foarte important să protejăm extremitățile, așadar nu uitați de mănuși, buff și căciulă!

ÎNSCRIERE: pentru înscriere este obligatoriu să completați formularul – acesta ne ajută să ne pregătim logistic pentru punctele de hidratare și conține declarația pe propria răspundere. Link formular: https://goo.gl/forms/Rtuhf8JQSzCuMv3m2

CUM TE POȚI ALĂTURA: Te așteptăm să alergi alături de noi atât cât îți dorești. Poți face toată distanța, poți veni pe parcurs. În ziua evenimentului vom încerca să postăm un link de live tracking, așadar ne vei putea urmări pentru a-ți da întâlnire cu noi pe parcurs!

Tura de vis este un proiect încurajat de:

 • Nokia – Nokia 8 va fi telefonul oficial al evenimentului. Urmăriți-ne pe conturile de Facebook și Instagram în timpul evenimentului, vă promitem poze de vis!
 • Mega Mall București – mall în care totul este la Max. Inclusiv partea de sport, căci găsiți o mulțime de magazine dedicate și o sală de sport.
 • Secom® – lider de autoritate în soluții de medicină integrativă și prieten al demersurilor educaționale 321Sport. Produsul MSM ne susține sănătatea și mobilitatea articulațiilor în timpul alergării, indiferent de vremea de afară, prin formula complexă cu 4 ingrediente active.
 • UNIQA Asigurări – asiguratorul oficial al 321sport oferă două produse care pot fi de mare ajutor sportivilor amatori: asigurarea de sănătate iMed și asigurarea de călătorie (pentru maratoniștii care participă la curse în afara țării și au nevoie de siguranță totală).
 • KFC – partener de hidratare al Turei de vis Winter Edition. Pe lângă ceaiul cald vom gusta și ediția limitată Gingerbread Latte (mmm, ce bine sună!)
 • Sport Vision – partenerul sportiv al Turei de vis aduce branduri globale sub același acoperiș! Magazinele Sport Vision pot fi găsite la București, Iași, Cluj, Constanța și Timișoara, iar produsele pot fi comandate și online.

Design poster Tura de vis: Prinz Ergo. Branding eveniment: Prinz Ergo și Radu Restivan

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu