În căutarea telefonului perfect pentru alergători: Neffos X1 Max

Ca alergători suntem mereu în căutarea unor gadget-uri care să ne facă viața mai ușoară atunci când facem sport. Din acest motiv avem nevoie de telefoane stabile (care să nu se blocheze când ne este lumea mai largă), cu durată mare de viață a bateriei și cu o cameră foto cât mai bună (ca să prindem fix acele momente frumoase pe care o să ni le amintim peste ani și ani).

Un telefon folosit de către un alergător va fi întotdeauna supus unor factori de uzură foarte mari: contact des cu lichid (ploaie sau transpirație), șocuri mecanice (căzături pe iarbă sau asfalt), multitasking în exces (când rulăm aplicația de running, cea de muzică, postăm și pe Facebook, dar vrem să meargă bine și camera foto).

Așadar am pornit în căutarea unui telefon care să facă față cu brio tuturor acestor provocări și să nu coste mai mult decât participarea la Maratonul de la New York (cu bilet de avion inclus). Sau, pe românește, să nu coste 4.000 lei. Nu de alta, însă avem nevoie de bani și pentru echipament sportiv, nu doar pentru telefoane 🙂

Am avut ocazia să testăm Neffos X1 Max by TP-Link, telefon pe care l-am folosit în timpul documentarelor Discover the World through its Marathons de la UTMB și Varșovia.

Fiind un brand relativ nou, nu știam la ce să ne așteptăm. Prețul pentru varianta folosită de noi (3GB RAM + 32GB ROM, display FHD IPS de 5.5-inch, camera principală de 13MP, PDAF și camera frontală de 5MP, deblocare cu amprentă și încărcare rapidă) este de aproximativ 899 lei (eMag). La prima vedere sunt specificații foarte bune la un preț scăzut. Dar testarea urma să se întâmple în condiții dificile de alergare, nu în condiții ideale 🙂

Nu suntem specialiști în telefoane, însă vă prezentăm un review pentru Neffos X1 Max din punctul de vedere al unui alergător.

Ne-a surprins procesorul foarte puternic, care face față cu brio unui multitasking extenuant pentru orice telefon (am rulat cel puțin 6-7 aplicații solicitate în paralel). Am ținut întotdeauna luminozitatea la 100% (în condițiile unui maraton ultimul lucru pe care ni-l dorim este să ne chinuim să deslușim informația de pe ecranul telefonului, așa că trebuie să fie super vizibil).

Bateria este fantastică! De mult nu mai folosisem un telefon care să nu moară după 2-3 ore de folosire intensă. Durata de viață a bateriei ne-a dat multă încredere, știm că ne putem baza multe ore pe acest telefon.

Se simte bine în mână. Finisajele sunt de calitate, iar grip-ul este unul bun. Am folosit telefoane care alunecau din mână, iar la UTMB ultimul lucru de care aveam nevoie în timp ce citeam scriptul documentarului era ca telefonul să alunece și să cadă în vreo râpă. Colțurile rotunjite ultra-subțiri (0.6 milimetri) oferă și un aspect foarte plăcut. Ca și feeling general asupra construcției acestuia: este un telefon solid, foarte bine construit.

Pozele au ieșit surprinzător de bine (puteți vedea mai jos câteva fotografii realizate la UTMB). Cu o cameră principală de 13MP dotată cu senzorul Sony IMX258 și un autofocus rapid (0.2), Neffos X1 Max ne-a surprins extrem de plăcut la capitolul fotografii.

Concluzia: un telefon solid, care și-a făcut treaba excelent. Am apreciat durata de viață a bateriei, sistemul stabil și camera. Pentru prețul la care este disponibil, credem că este o opțiune foarte bună pentru alergători 🙂

Vedere spre Mont Blanc din Les Houches / Fotografie realizată cu Neffos X1 Max

Fotografie realizată cu Neffos X1 Max

Iată și clipul oficial de prezentare al seriei Neffos X1:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu