Serile 321sport, prima serie de evenimente educaționale pentru alergători

Credem că în sport, la fel ca în viață, educația ar trebui să fie punctul de pornire pentru orice activitate. De când am lansat 321sport, educația a reprezentat una dintre direcțiile noastre cele mai importante și nu am ascuns niciodată faptul că suntem mari fani ai procesului de învățare continuă.

De ce învățare continuă? Pentru că lucrurile se schimbă foarte repede în lumea sportului, mereu apar tehnologii și metode noi menite să eficientizeze antrenamentele și să îi ajute pe sportivii profesioniști sau amatori să aibă rezultate mai bune.

Chiar și așa, simțim că alergarea este la început în România și că avem foarte multe de învățat. În trecut am organizat cursuri de prim ajutor sau seminarii de nutriție pentru sportivii din comunitatea 321sport, însă am simțit nevoia de a lansa un proiect de sine stătător care să ne ajute să punem bazele unei educații sportive sănătoase pentru alergători.

Așa au apărut Serile 321sport, o serie de evenimente educaționale care au ca scop principal transmiterea de informații valoaroase de la specialiști către atleții amatori.

V-am obișnuit cu evenimente care aduc plus valoare în viețile oamenilor și continuăm în această direcție. La Serile 321sport veți cunoaște oameni extraordinari, cu multă experiență în lumea sportului, care vin din dorința de a-i ajuta pe cei aflați la început de drum să se bucure cât mai mult de sport.

Vă invităm așadar la prima ediție a Serilor 321sport – Accidentările la alergători: cum le prevenim și cum le tratăm. O inițiativă sponsorizată de Secom România și încurajată de UNIQA Asigurări și Discovery România.

Evenimentul se va desfășura joi, 28 septembrie, la Institute The Cafe (strada Știrbei Vodă, nr. 104). Ora începerii: 19:30. La finalul articolului puteți afla cum vă puteți înscrie.

Iată invitații primei ediții:

Dr. Alin Popescu este un omul care aude cel mai des întrebarea: “Au, mă dor genunchii! O să mai pot alerga vreodată?”. Lucrează zilnic cu sportivi și de fiecare dată vorbește cu o pasiune fantastică despre meseria lui. Medic primar în medicină sportivă, Alin Popescu este omul care înțelege fizicul și psihicul atleților, iar prevenția este unul dintre subiectele sale preferate. Puteți citi întreaga sa carte de vizită pe site-ul www.dralinpopescu.ro.


Eva Tofalvi (biathlon) este un munte de ambiție și un exemplu de continuitate în sport. În 1998 a reprezentat pentru prima oară România la Jocurile Olimpice de la Nagano și, cu siguranță, n-ar fi crezut că va reprezenta țara noastră la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă (Nagano 1998, Salt Lake 2002, Torino 2006, Vancouver 2010 și Sochi 2014). Nu a contorizat niciodată, însă credem că în întreaga carieră a înconjurat Pământul cel puțin o dată (40.000 km).
Puteți accesa rezultatele Evei la Jocurile Olimpice în linkul din paranteză (www.sports-reference.com), iar pe Youtube puteți vedea un clip realizat de ea pentru IBU (International Biathlon Union).


Florin Florea, fost atlet profesionist și actual președinte al Federației Române de Atletism. Fost campion la tineret și seniori la probele de 60 și 200 metri, Florea are un motto prin care speră să readucă performanța în sportul românesc: “Atleții trebuie să se unească și nu să se risipească”.

Moderatori: Radu Restivan și Flavia Matei, antrenorii 321sport.

Pentru înscriere vă rugăm să ne trimiteți un email cu numele vostru la adresa start@321sport.ro (aproximativ 40 locuri). Participarea este gratuită, însă recomandăm o donație de cel puțin 20 lei pentru proiectul #KMpentruVIITOR, prin care oferim o șansă la sport unor copii defavorizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu