Jurnal din Varșovia (ziua 2): orașul care si-a câștigat coroana

Varșovia a fost distrusă în proporție de 84% în cel de-al Doilea Război Mondial. Orașul ar fi putut fi o fantomă acum, însă polonezii l-au reclădit și acum este o bijuterie care atrage zeci de milioane de turiști în fiecare an.

Capitala Poloniei este plină de povești, multe dintre ele fiind scrise în timpul dramelor din secolul 20. Un popor zguduit, obligat în unele momente să nu-l mai asculte pe Chopin (poate cel mai cunoscut artist polonez din istorie), dar care în prezent are porțile deschise pentru toți oamenii care vor să vadă cu ochii lor povestea cu final frumos a Varșoviei.

Ziua a doua de la PZU Warsaw Marathon a fost despre ridicarea kit-urilor de concurs și o plimbare lungă alături de Gosia, un ghid local care ne-a purtat prin istoria zbuciumată a orașului.

Hotelul Bristol este una dintre puținele clădiri care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial, însă nu aceeași soartă a avut-o și statuia lui Fryderyk Chopin. O replică a celei orginale se află astăzi în parcul Lazienki, iar în fiecare duminică din sezonul cald au loc concerte în aer liber lângă statuia celebrului compozitor. Aleile din Lazienki inspiră plimbări lungi și momente relaxate, departe de agitația orașului. Un loc splendid, pe vremuri reședință regală.

Hotelul Bristol din Varșovia

Statuia lui Fryderyk Chopin din parcul Lezienki

Fântână din grădina de lângă Monumentul Soldatului Necunoscut din Varșovia

Tot astăzi am avut bucuria să stăm de vorbă cu unul dintre cei 13 alergători care au terminat toate cele 38 ediții de până acum ale Maratonului de la Varșovia. Pregătim un scurt interviu cu el în documentarul de alergare!

E timpul să trecem la treabă! Am luat numerele de concurs, am pregătit echipamentul de cursă. Avem un documentar de filmat 🙂

Echipa 321sport înainte de Warsaw Marathon

Echipamentul de concurs înainte de Warsaw Marathon

Centrul Vechi din Varșovia

#RUNaLOT – campania LOT Airlines, transportatorul oficial al Warsaw Marathon și partener al documentarului nostru

Episodul 15 al Discover the World through its Marathons este încurajat de Answear.ro, Garmin, UNIQA Asigurări, Neffos, Discovery Channel și World Class.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu