Jurnal de Varșovia (ziua 1): cerul înnorat, orașul luminat

Am venit la Varșovia ca să filmăm episodul 15 al documentarului Discover the World through its Marathons. După o vară caniculară, brusc am schimbat registrul de vreme și ne-am trezit într-un oraș mohorât, dar plin de viață. Ediția cu numărul 39 a PZU Warsaw Marathon bate la ușă. Chiar dacă o să fie frig și o să plouă, credem că oamenii vor însufleți orașul.

Capitala Poloniei reprezintă un mix foarte interesant între vechi și nou, iar trecerea de la zona de zgârie nori spre cea istorică este rapidă și plăcută. Ieri am petrecut câteva ore bune mergând pe străzile orașului, iar pantofii parcă tot mai voiau.

Primul contact ne-a dat impresia de oraș rece (să fie vremea de vină?), însă în scurt timp am descoperit oamenii calzi, zâmbetele relaxate și atmosfera plăcută care precede maratonul.

Deja v-am obișnuit cu escapadele culinare, așă că trebuie să vă spunem că-n prima zi am mâncat la Zapiexy Luxusowe, un loc foarte popular printre localnici. Aici se fac niște sandvișuri fantastice (noi am mâncat Serowa – feta, mozarella, Lazur mould cheese) care trebuie însoțite neapărat de Oranzada (o băutură destul de dubioasă, dar pe care polonezii o iubesc!).

Pe seară am nimerit într-un loc fantastic, Restauracja Polska Rozana, o locație care combină elementele romantice poloneze cu tradiția acestui oraș. Experiența a fost una completă: mâncare excelentă și muzică de pian de fundal. Totul într-un loc parcă desprins dintr-o poveste. Neapărat trebuie să mergeți la Rozana dacă treceți prin Varșovia. Este foarte important să faceți rezervare, căci altfel este puțin probabil să prindeți loc.

Centrul vechi al orașului este frumos și impunător în același timp și te face să te simți că traversezi un muzeu în aer liber. Însă despre această zonă vom vorbi mai mult în documentar.

Episodul 15 al Discover the World through its Marathons este încurajat de Answear.ro, Garmin, UNIQA Asigurări, Neffos, Discovery Channel și World Class.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu