Un oraș de poveste merită un documentar de alergare: Warsaw Marathon 2017

Varșovia este, fără doar și poate, un oraș de poveste și o adevărată comoară a Europei. Pe 24 septembrie vom filma documentarul Discover the World through its Marathons la ediția cu numărul 39 a PZU Warsaw Marathon și vom încerca să punem împreună elementele sportive, istorice și culturale care definesc Polonia.

Avem foarte multe lucruri de spus! 🙂
Știați că în 1979, Maratonul Păcii (așa cum s-a numit Maraton Warszawski inițial) a fost cursa de maraton din Europa cu cei mai mulți alergători?

La ediția inaugurală premiile au constat în tablouri ale unor artiști polonezi, o mașină (pentru proba masculină) și un televizor (pentru proba feminină). Deși la momentul respectiv câștigătorii s-au bucurat de premiile materiale (mașina și televizorul) și au contestat valoarea tablourilor, acestea din urmă au ajuns să valoreze enorm în prezent! Picturile au fost semnate de marii artiști polonezi Franciszek Starowieyski și Władysław Hasior.

Orașul se schimbă pe 24 septembrie, iar zeci de mii de oameni vor ieși pe străzi să încurajeze alergătorii profesioniști și amatori veniți din 57 de țări. Vremea se anunță rece și pare că va ploua pe toată durata maratonul, însă am spus-o de multe ori: nici o întâmplare memorabilă n-a avut loc într-o zi perfectă. Așa că suntem pregătiți să filmăm un episod memorabil. Cursa va fi prezentată de Flavia și Radu, antrenorii 321sport.

Episodul 15 al Discover the World through its Marathons este încurajat de Answear.ro, Garmin, UNIQA Asigurări, Neffos, Discovery Channel și World Class.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu