Ciucaș X3 2017, maraton de poveste cu 321sport

Hai să vă povestim cum am trăit un weekend perfect în munții Ciucaș 🙂

Avem câteva curse în calendarul competițional 321sport la care venim cu mare bucurie în fiecare an. Printre acestea se numără și Ciucaș X3, un eveniment ajuns la cea de-a opta ediție în 2017. Acesta are trei probe: semimaraton, maraton și ultramaraton. Toate informațiile despre trasee și înscriere le găsiți pe site-ul www.ciucasx3.ro.

Începem articolul cu o poză care poate tăia respirația oricui: priveliștea de pe Vârful Ciucaș (fotografie făcută pe traseul de maraton).

Și acum continuăm cu povestea weekendului. Ziua de vineri a fost dedicată drumului de la București la Cheia. Deși drumul are 134 km (pe DN1) sau 148 km (pe A3), puteți să bugetați liniștiți cam 3 ore pentru transport. Drumul e mult mai lung și mai obositor decât pare și-l puteți considera un antrenament de anduranță înainte de cursa propriu-zisă.

Majoritatea participanților ajung la Cheia vineri seară, iar predarea kit-urilor trebuie să se desfășoare în condiții de eficiență maximă. Aproximativ 1.500 alergători au luat startul la Ciucaș X3 în 2017, iar voluntarii au făcut o treabă excelentă, distribuirea kit-urilor fiind făcută în timp record.

Somn bun înainte de cursă. Și apoi la muncă!

Aerul de munte este cel mai bun aliat al somnului odihnitor, așadar vineri seară am avut parte de câteva ore de odihnă cum nu reușim să prindem prea des prin București.

Sâmbătă dimineața ne-am întâlnit cu toată echipa 321sport la linia de start și am făcut încălzirea împreună. Unii dintre noi au fost la semimaraton, iar alții la maraton. Deși startul maratonului a fost cu 30 minute mai târziu decât cel al semimaratonului, am preferat să facem încălzirea împreună și apoi să ne încurajăm înainte de cursă!

Vremea perfectă

În general vremea de la munte poate pune mari probleme, însă pe 9 septembrie am avut noroc de-o zi cum rar întâlnești la munte: perfectă. Am avut cele mai bune condiții pentru o cursă fără probleme sau accidentări, așa că am făcut ce știm mai bine: ne-am bucurat de fiecare moment petrecut în alergare!

Toată lumea din echipa 321sport a ajuns cu bine la finish, acesta fiind și scopul pe care-l avem înainte de fiecare cursă: să plecăm pregătiți din punct de vedere fizic și mental, iar la finish să ajungem în siguranță (și cu zâmbetul pe buze!) 🙂

Însă medalia cea mare avea să vină în seara zilei de sâmbătă, când maeștrii bucătari din 321sport au organizat o cină ca-n povești: sarmale, mamăliguță, brânză, legume și câteva platouri de dulciuri făcute în casă (fără prea mult zahăr). A fost un adevărat festin în familie, ne-am simțit ca la masa de Crăciun petrecută cu cei dragi!

PS: Mulțumim încă o dată tuturor voluntarilor de la competiție (și mai ales prietenilor noștri Ciprian Tiron și Liviu Bondoc)! Pe Liviu l-am vizitat cu sarmale în punctul de hidratare de la cabana Muntele Roșu, unde el și echipa de voluntari așteptau ultramaratoniștii. A fost o experiență tare mișto pe la 1 dimineața, când am contribuit și noi la a crea o adevărată galerie pentru sportivii care (după aproape 100 km alergați) apăreau ca niște luptători adevărați din pădure și erau aplaudați și încurajați la scenă deschisă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu