Jurnal de UTMB (ziua 5): Cea mai frumoasă durere. Și când o luam de la capăt?

După fiecare cursă urmează cea mai frumoasă durere și un amalgam de emoții. Încotro o apucăm când se sting reflectoarele?

Încheiem jurnalul 321sport de la UTMB cu episodul 5, care vine mult mai târziu decât ar fi trebuit. Există circumstanțe atenuante, căci vremea a fost groaznică, nu am reușit să ne odihnim și chiar dacă au trecut 2-3 zile de la cursă, încă ne simțim epuizați.

N-o să intrăm în subiectul cursei, dar o să atingem un subiect sensibil. Ce se întâmplă în mintea și în corpul nostru atunci când ajungem la linia de finish și suntem epuizați, iar corpul, dacă ar putea, probabil ne-ar bate?

Răspunsul ar putea să aibă sute de paragrafe, însă vom încerca să-l reducem într-o singură frază: dorința aceea complet nebună, ireponsabilă și utopică de a ne gândi pe loc la întrebarea – “când o luăm de la capăt și pornim într-o nouă călătorie care să ne aducă în starea asta?”

Mai jos sunt pozele cu noi înainte și după cursă. Sigur, există un zâmbet în ambele poze, dar e chinuit până la cer și înapoi! Încrezători versus dărâmați, optimiști versus loviți de soartă, curajoși versus mielușei… și așa mai departe 🙂

Am plecat de la UTMB cu dureri în tot corpul, dar cu inima plină de bucurie. Experiența aceasta ne-a arătat limitele, dar ne-a dat aripi să și visăm. Ne-am simțit pentru câteva ore ca niște atleți de talie mondială și am trăit cu sufletul la gură această Olimpiadă a alergării montane. UTMB-ul nu este doar o cursă, ci o emoție care ne definește ca alergători.

Am plecat de la UTMB spunând “mai vrem”! 🙂

Hai s-o facem și pe asta, Cipriane! Ce-ar putea să se întâmple?

Finisheri de OCC (UTMB): fericiți și epuizați.

Nu am uitat de episodul 4 al jurnalului, însă acela prinde viața în documentarul Discover the World through its Marathons. Până la lansarea lui, trebuie să știți că a fost, de departe, cea mai dificilă filmare de până acum. Natura a stat împotriva acestui episod și tehnologia ne-a jucat feste, însă sperăm ca rezultatul final să transmită dramatismul acestei curse.

Episodul 14 al Discover the World through its Marathons este încurajat de Hoka One One, Compressport, Garmin, UNIQA Asigurări, Neffos, Discovery Channel și World Class.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu