Jurnal de UTMB (ziua 3): Emoțiile care nu te lasă să dormi – mâine plecăm în cursă!

Ultimele 24 ore înaintea competiției sunt cele mai grele. Chiar dacă ești 100% pregătit, pulsul crește doar când te gândești la momentul startului și tot ce poți să faci este să încerci să dormi.

Orașul vuiește pentru că au început să se dea kiturile. Toți alergătorii au uitat de bere, iar singurele griji se îndreaptă către echipamentul obligatoriu – totul trebuie să fie în regulă la ridicarea numărului de concurs. Deși la UTMB sunt mii de voluntari care muncesc din răsputeri pentru ca toate lucrurile să meargă conform planului, cei 8.000 de alergători nu sunt ușor de gestionat.

Ne-am așezat tacticos la coadă pentru obținerea kitului de concurs, însă erau cel puțin 300-400 oameni în fața noastră. Motivul este unul singur: toți alergătorii sunt verificați la sânge dacă îndeplinesc cerințele de echipament obligatoriu. Astfel că la ridicarea numărului de concurs trebuie să prezinte o listă foarte lungă de echipament, printre care se numără: geacă impermeabilă de cea mai înaltă calitate, pahar pentru apă, recipiente care să poată stoca cel puțin 1 litru de apă, frontală și baterii de rezervă, telefon funcțional și multe altele.

Procesul nu durează puțin, iar participanții care nu îndeplinesc toate condițiile nu sunt acceptați în concurs. Nu există excepții pentru că siguranța este cea mai importantă.

Este important de știut că verificarea de la UTMB este mai strică decât controlul de securitate din anumite aeroporturi 🙂

Joi dimineață se dă startul cursei OCC (56 KM, 3.500m+), iar cei 1.200 de participanți vor încerca să doarmă. Știm că emoțiile sunt cel mai mare dușman al somnului!

În jurul orei 5 dimineața, autocarele puse la dispoziție de către organizatori vor duce alergătorii din orașele în care se află până la Orsieres (Elveția), locul din care se dă startul. Ar mai fi multe de spus, dar o să încercăm să ne împrietenim cu somnul. Ziua a 4a de la Ultra Trail de Mont Blanc va fi chiar documentarul Discover the World through its Marathons.

Se anunță ploaie puternică pe tot parcursul zilei. Să ne țineți pumnii 🙂

PS: Azi am mâncat o pizza genială la poalele munților, iar dimineață ne-am trezit ca într-un vis în cabana în care stăm. Apropo, știați că marele Kilian Jornet a dormit multe nopți în același loc ca și noi? Gite Tupilak (Les Meandres) este locul în care ar trebui să petreceți câteva zile în Les Houches.

Cu această ocazie îi mulțumesc lui Cătălin Bogdan Ursuleac de la Tupilak pentru geaca de cursă, căci haina cu care am venit nu era potrivită pentru cursă și n-a fost acceptată la controlul tehnic 🙂

Episodul 14 al Discover the World through its Marathons este încurajat de Hoka One One, Compressport, Garmin, UNIQA Asigurări, Neffos, Discovery Channel și World Class.

Fotografiile din acest articol sunt realizate cu Neffos X1 Max (excepție face fotografia cu ambasadorul Hoka One One).

2 comentarii. Leave new

  • Cunosc emotiile acestea. Oricum, acolo se amplifica si datorita intregii atmosfere. Dar, cu cat emotiile sunt mai mari, cu atat cursa va va iesi mai bine! Va fi super! distractie placuta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu