Maratonul culinar ep. 1: Condimental by Calif

Nu este nici un secret că facem mult sport, iar asta înseamnă un consum mare de energie. Așadar trebuie să și mâncăm pe măsură. Măsura nu înseamnă neapărat cantitate, ci mai ales calitate.

Trăim un stil de viața destul de haotic. Știm că ideal ar fi să gătim lucruri în casă, folosind ingrediente naturale. Facem din asta o prioritate, însă nu se iese întotdeauna din cauza lipsei de timp. Ca să nu murim de foame (s-o spunem drept!), mâncăm în oraș.

Din acest motiv începem o serie de articole în care vom scrie despre experiențele culinare pe care le avem în diferite restaurante din România, în speranța ca vor servi drept un ghid dedicat sportivilor amatori.

Întrebarea este: unde am mânca după un maraton?, iar seria Maratonul culinar va încerca să răspundă.

Cum notăm experiențele?
Viteză de servire: 1 – cea mai mică, 5 – cea mai mare
Calitate a mâncării: 1 – cea mai mica, 5 – cea mai mare
Tip de mâncare: 1 – cea mai grea, 5 – cea mai ușoară
Atmosfera: 1 – cel mai neprimitor, 5 – cel mai primitor
Preț: 1 – cel mai scump, 5 – cel mai ieftin

Primul episod este în București, la Condimental by Calif (Bulevardul Mărășești, nr. 100), o locație deschisă foarte recent și la care am mâncat de 4 ori în ultima lună: de doua ori în restaurant, de două ori acasă.

După cum spune într-un interviu chiar Radu Tănase, proprietarul Calif, aici nu se vinde shaorma. Într-o țară în care shaorma este la rang de cinste, Calif a ales să schimbe regulile.

Așa a apărut la Condimental un produs nou, denumit Kebun. Am încercat atât variantele cu carne (pui sau vită), cât și varianta cu falafel. Tot meniul se poate vedea în cea de-a doua fotografie din articol sau pe site-ul calif.ro.

Alegerea noastră s-a oprit la Kebun de Falafel cu hummus, tahina și tabouleh – adică o variană vegetariană (fotografia 1 din articol). Este un fel de mâncare foarte răcoritor. Cum vine asta? Perioada de testare a avut loc în zilele caniculare din iunie-iulie 2017, timp în care orice mâncare poate pica lejer drept grea. Nu și în cazul Kebun-ului, care consumat pe loc are o prospețime aparte. Atenție, consumat câteva ore mai tarziu după ce a fost luat la pachet, parcă se pierde un pic din prospețime. Așadar recomandăm consumarea imediată a produsului.

Chiar și așa, Kebun-ul este foarte consistent și poate sătura un om cu adevărat înfometat. Ca după maraton, cum s-ar zice. Kebun de Falafel costă 14 lei.

Concluzii:
Viteză de servire: 4/5
Calitate a mâncării: 5/5
Tip de mâncare (grea/ușoară): 5/5
Atmosfera: 5/5
Preț (scump/ieftin): 5/5

Ultimul cuvânt
Recomandăm Condimental by Calif pentru orice sportiv înfometat. Merge chiar și după ultramaraton, când expresia “aș mâncă un porc întreg” nu este o glumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu