Pe 24 septembrie alergăm în Polonia! Warsaw Marathon

Lucrăm de zor la pregătirile pentru noile episoade Discover the World Through its Marathons. Printre locurile pe care le vom descoperi în alergare în această toamnă se numără și capitala Poloniei, Varșovia!

În ultima duminică din septembrie vom participa la a 39a ediție a Maratonului Varșoviei.

Este unul din cele mai vechi maratoane organizate în Europa, cu o istorie foarte interesantă. A fost creat la inițiativa lui Tadeusz Hopfer, jurnalist sportiv și atlet care a încurajat polonezii să se apuce de alergare (de altfel, și-a dedicat întreaga viață în scopul promovării sporturilor).

Prima ediție a competiției s-a ținut pe 30 septembrie 1979, sub numele Peace Marathon, și 1861 de alergători au trecut linia de finish. La momentul respectiv, a fost al doilea cel mai mare maraton din Europa, după cel de la Paris! S-a organizat de atunci fără încetare, în fiecare an, chiar și în perioada când țara se afla sub Legea marțială.

În prezent participă peste 10.000 de oameni în fiecare an la cursa care trece prin cele mai importante locuri ale orașului. Alergătorii vor avea ocazia să trăiască pe viu întreaga poveste a capitalei poloneze: de la clădirile istorice care au supraviețuit când orașul a fost aproape distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, până la clădirile noi ce simbolizează ambiția poporului polonez.

Dacă vreți să participați, vă puteți înscrie fie la proba de maraton (42 de kilometri), fie la ștafetă, fie la 5 kilometri („High Five Race”), direct pe pzumaratonwarszawski.com/en.

Cu cine ne mai vedem pe 24 septembrie în Varșovia? 🙂

Până atunci vă invităm să urmăriți spotul oficial al cursei din 24 septembrie, iar mai jos veți găsi rezumatul experienței din 2016.

https://www.facebook.com/MaratonWarszawski/videos/10155319794789763/

Iată și harta cursei care străbate cele mai importante puncte din orașul polonez!

Fotografii articol: http://warsawtour.pl/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu